Кућа Добрих Вести

Login

Изложба „Слике којима (их) памтимо“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

pamcenjeБЕОГРАД -  У галерији Прозор (Коче Поповића 9, Београд), у четвртак 1. фебруара у 18 часова у биће отворена изложба Слике којима (их) памтимо, коју су приредиле историчарка уметности Милена Јокановић и уметница Маја Медић, као наставак пројекта Интерпретације личних сећања, започетог 2015. године.

 

Након изложбе “Слике којима (се) памтимо“ реализоване фебруара 2016. године у галерији Артгет Културног центра у Београду, Маја Медић кроз уметнички израз и Милена Јокановић са теоријског апекта, настављају да размишљају о разлозима за чувања и начинима представљања личних сећања.

 

Протагониста целокупног пројекта, па и поменуте две изложбе јесте бака. Стога, док су Маја и Милена на претходној изложби сусреле слике прошлости које их асоцирају на њихове баке, те кроз све изложено и сучељено заправо тражиле сопствене идентитете, на овој изложби још десет уметница прихвата правила игре, односно преиспитује постојеће, конструише претпостављене, тражи неочуване и на различите начине се поиграва са сликама сећања на своје баке при том тежећи да боље упознају саме себе.

 

                                                 slikekojim898989

Појам слике, у контексту читавог пројекта схвата се знатно шире од пуке визуелне представе, указујући на најразличитије носиоце сећања и успомена које активирају меморију сваког појединца и буде низ асоцијација на минула времена. Стога и уметнице на изложби, инспирисане сећањима на своје баке, представљају дела у различитим медијима. Док се крећу кроз видео радове, визуелне инсталације, ликовна дела, песме и драмске текстове, посетиоци су позвани да и сами пробуде лична сећања или учествују у својеврсним играма меморије уметница.

 

На изложби ће своје радове представити: Јелена Жигић, Јелена Илић, Соња Антонић, Ана Пиљић Митровић, Нада Плескоњић, Маја Медић, Весна Радовановић, Радмила Радојковић, Тијана Мамула, Тијана Грумић и Маша Сеничић.

 

Изложба ће бити отворена до 14. фебруара.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 30 јануар 2018 13:48

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија