Logo
Одштампајте ову страницу

Награда „Лаза Костић“ – продужен рок за пријављивање

Оцените овај чланак
(1 Глас)

novosadskisajamknjiga7jjkjk898БЕОГРАД - Манифестација "Дани Лазе Костића", по којој се препознаје приредба Новосадског сајма посвећена књижевности, представиће и ове године добитнике најзначајнијих књижевних признања у Србији.

 

 

Током Сајма књига, који ће бити одржан од 7. до 12. марта, биће уручена и Награда "Лаза Костић".

 

Новосадски сајам ће Награду, која се састоји од Дипломе и новчаног дела, доделити 23. пут за најбоље књижевно остварење објављено између два Сајма књига, домаћем писцу - аутору дела чији је издавач учесник на Сајму. Биће уручено и признање за Издавачки подухват, а жири, који чине председник, Фрања Петриновић и чланови Ђорђе Писарев и Зоран Ђерић, може да предложи и доделу Специјалне награде.

 

Рок за пријављивање је продужен до 15. фебруара, а издавачи би требало да пошаљу књиге (по три примерка сваког наслова) којима конкуришу за награду, на адресу Новосадски сајам АД, Хајдук Вељкова 11, 21000 Нови Сад, са назнаком "За Сајам књига".

 

Међу досадашњим добитницима престижне Награде „Лаза Костић“ су и Милисав Савић, Светислав Басара, Звонко Карановић и Радмила Лазић.

 

У години у којој Новосадски сајам слави 95. рођендан, Међународни сајам књига ће бити одржан од среде, 7. до понедељка, 12. марта, уз 23. међународну изложбу уметности „Арт Експо“. У истом термину, али од 8. до 10. марта, биће приређен и 13. међународни сајам образовања „Путокази“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 02 фебруар 2018 14:01
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015