Кућа Добрих Вести

Login

Међународни конкурси за новинарске стипендије и награде на једном месту

Оцените овај чланак
(1 Глас)

pisanje343434БЕОГРАД - Погледајте актуелне међународне конкурсе за пројекте, стипендије и новинарске награде на које се, у фебруару и марту ове године, могу пријавити новинари и медији a које је све на једном месту објавило Удружење новинара Србије (УНС).

 

Knight Science новинарска стипендија

 

За стипендију за похађање програма на Massachusetts Institute of Technology (MIT) могу се пријавити новинари из целог света, са најмање три година искуства у извештавању у области науке, технологије, животне средине или медицине.

 

Стипендија, уз плаћену школарину, здравствено осигурање, додатне стипендије за студијска путовања и конференције, износи 70.000 америчких долара... Стипендисти ће похађати предавања на МIT-у и Харварду.

 

Рок за пријаву је 28. фебруар.

 

Више о стипендији можете погледати ОВДЕ.

 

Конкурс за медијске пројекте организације National Endowment for Democracy (NED)

 

НЕД је расписао конкурс за финансирање пројеката на којем могу учествовати невладине организације, грађанске организације, удружења, медији и сличне организације које би допринеле демократским циљевима и јачању демократских институција.

 

Рок за пријаву је 16. март.

 

Више о конкурсу можете прочитати ОВДЕ.

 

 

Crowdfundig платформа за новинаре

 

Новинари са најмање три година искуства могу се пријавити на конкурс Press Start-а, како би објавили причу на овој платформи и за њу добили 2.000 америчких долара. Press Start је основан како би смањио финанисијска оптерећења новинара у земљама које се, према истраживању Freedom House-о о слободи штампе у свету, сматрају „неслободним“ или „делимично слободним“.

Теме треба да буду од јавног интереса и да се односе на политику, људска права, род, мањине и сексуалну оријентацију, здравља и околину…

 

Више информација можете погледати ОВДЕ.

 

 

Стипендија Journalismfund.eu за истраживачке пројекте

 

Journalismfund.eu расписао је конкурс на који се могу пријавити новинари како би радили на истраживачким пројектима, а сви трошкови истраживања, као што су путовања, превођење, приступ базама података, биће плаћени.

 

Рок за је пријаву је 15. фебруар.

 

Више о конкурсу можете погледати ОВДЕ.

 

 

Стипендија World Press Institut-a

 

На стипендију World Press Institut-а могу се пријавити новинари са најмање 5 година искуства, који живе изван САД-а. Стипендисти ће имати прилику да раде у редакцијама широм САД-а и да извештавају о друштвеним питањима.

 

Рок за пријаву је 16. фебруар.

 

Више о стипендији можете погледати ОВДЕ.

 

Knight-Bagehot стипендија

 

Стипендија Knight-Bagehot намењена је новинарима који се баве економијом и бизнисом. Стипендисти ће провести годину дана на Универзитету Колумбија у Њујорку, где ће похађати бесплатне часове на овом универзитету, а биће им омогућено да буду и у медијским и финансијским институцијама у Њујорку.

 

Рок за пријаву је 15. фебруар.

 

Више информација можете погледати ОВДЕ.

 

 

Награда за такмичење у дата новинарству

 

Глобална мрежа уредника (Global Editors Network – GEN) позива новинаре широм света да се пријаве за учешће у Data Journalism Awards такмичењу. Награда износи 1801 долар. У оквиру такмичења додељују се награде у неколико категорија - награда за најбољи новинарски тим, најбољи вебсајт године у “дата” новинарству,  за истрагу године, за слободан приступ подацима, студенте и младе новинаре...

 

Рок за пријаву је 26. март.

 

Више информација можете погледати ОВДЕ.

 

ДИГ награда

 

Сви који се баве видео продукцијом могу своје радове пријавити за ДИГ награду за најбоље истраживачке видео пројекте из целог света. Радови се пријављују у више категорија - видео репортажа, дужи истраживачки радови (до 90 мин), средње дуги истраживачки радови (до 27 мин), дужи репортажни радови (до 90 мин), средњи репортажни радови (до 27 мин), краћи репортажни радови (до 12 мин) и филм. Добитници ће бити награђени у износу од 1500 до 2500 евра.

 

Више информација можете пронаћи ОВДЕ.

 

Школарине Дојче веле Академије

 

Дојче веле Академија нуди 10 пуних школарина младим новинарима и медијским професионалцима за програм International Media Studies (IMS) у Бону. На крају двосеместралног програма студенти добијају звање магистра.

 

Рок за пријаву је 31. март.

 

Више о стипендији можете прочитати ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 07 фебруар 2018 14:02

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија