Кућа Добрих Вести

Login

Пројекат „Позоришна значка Бранислав Нушић“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

PozorisnaZnackaPATOSСМЕДЕРЕВО - Позориште ПАТОС из Смедерева покренуло је пројекат Позоришна значка Бранислав Нушић у сарадњи са градским школама.

 

У пројекту су укључене све градске школе које су и партнери на пројекту: ОШ Др Јован Цвијић, ОШ Димитрије Давидовић, ОШ Доситеј Обрадовић, ОШ Бранислав Нушић, ОШ Свети Сава, ОШ Јован Јовановић Змај, ОШ Бранко Радичевић. Такође, партнер на пројекту је и ОШ Иво Андрић из Радинца, као својеврсна најава проширења програма наредне године и на све смедеревске школе околних села. Логистичку подршку даје Центар за културу Смедерево, док Народна библиотека Смедерево кроз партнерство пружа стручну подршку програму.

 

Потреба и значај развоја позоришне публике кроз програм „Позоришна значка Бранислав Нушић“ показује број укључених партнера на пројекту, који заједничким снагама раде на формирању критичког мишљења код деце и младих.

 

Током програма планирано је да деца посете позориште четири пута и да након сваке погледане представе забележе свој став о погледаној представи у свом Позоришном дневнику, који ће у себи садржати основне позоришне појмове и бонтон. Програм садржи и такмичарски део, чије ће финале бити на истоименој завршној манифестацији која ће се одржати у децембру 2018.године.

 

Програм Позоришна значка Бранислав Нушић у свом називу носи име чувеног драматурга Бранислава Нушића, познатог по својим критичким свевременим текстовима. У том духу, код деце и младих је неопходно неговати мисао и промишљање свега што на дневном нивоу њихов мозак конзумира. Стога, овај програм подразумева редовно посећивање квалитетног позоришног садржаја од стране ученика, који је додатно пропраћен едукативним елементима, као што су позоришни бонтон, позоришне трибине и вођење личног позоришног дневника.

 

Пројекат је један од три победника конкурса Суперсте+ за 2017. у оквиру програма Superste.net. 

 

Значај пројекта је препознат и финансијски подржан од стране града Смедерева, а подршку је пружило и Министарство просвете, науке и технолошког развоја оценивши да се пројектом изузетно подстиче креативан развој ученика школског узраста.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 21 фебруар 2018 15:07

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија