A+ A A-

Кухиње света - фестивал који спаја укусе и народе

Оцените овај чланак
(2 гласова)

lioouoКухиње света јединствени је фестивал националних кухиња, хране и опреме за припрему и сервирање намирница који ће се одржати 21.4.2018. у хотелу Royal Inn у Београду.

 

На једном месту окупиће се амбасаде, произвођачи семена, органских производа, зачина, меда… На фестивалу ће се представити и произвођачи посуђа врхунског квалитета и ексклузивне опреме за припрему и сервирање хране.

 

Фестивал се одржава у оквиру традиционалног београдског Фестивала здравља и подражале су га многобројне медијске куће у Србији и Босни и Херцеговини.

 

„Избор, припрема и чување хране веома су важни за наше здравље, због тога је фестивал „Кухиње света“ нови пројекат покренут у оквиру традиционалног београдског фестивала здравља – рекла је председница Фестивала здравља, докторка Мирјана Мићовић.

Фестивал заокружује цео процес у спремању хране: од зрна до трпезе.

 

Упознајте национална јела других земаља

 

Национална јела, начин спремања хране, као и намирнице које се користе за најпознатије рецепте, представљају својеврсне брендове сваке земље. Због тога је Фестивал идеална прилика за амбасаде у Србји да представе важан део националне културе, живот и историју гастрономије своје земље.

 

На Фестивалу Кухиње света познати кувари спремаће слатка и слана јела и напитке који најбоље осликавају њихову земљу. Кухиње света је фестивал који буди сва чула, укусе и жеље. Ту се једе, ужива и информише и развијају здравије навике. Рецепти се деле и шерују на друштвеним мрежама широм света.

 

Позната лица на радионицама и предавањима Фестивала

 

Не фестивалу Кухиње света представиће се неколико познатих личности којима је храна постала пасија. Познати блогери, глумци, новинари и аутори емисија о кулинарству, блогова, књига рецепата и колумни у новинама подржаће овај јединствени Фестивал кулинарства.

 

Докторка Маја Волк, професорка драматургије на Факултету драмских уметности у Београду, позната је и по здравом начину живота и исхране. Маја је ауторка емисије „Сиров живот“ и неколико књига рецепата о сировој веганској храни и на фестивалу ће говорити о исцељујућим својствима сирове хране.Катарина Самарџић, ауторка емисије на ТВ Kitchen "Caty the Cook" одржаће инспиративну радионицу занимљивог назива „Заводљива кухиња“.

 

Темом „505 за дуг живот“, на полусатној радионици, представиће се др Саша Плећевић, анестезиолог и промотер здравог начина живота, познатији као Доктор Feelgood.

 

Сва предавања и радионице су бесплатне, као и улаз на Фестивал Кухиње света.

 

Детаљније информације погледајте на: www.kuhinjesveta.com.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 23 фебруар 2018 12:18

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани