Кућа Добрих Вести

Login

Презентација извештаја „Род и сиромаштво у Европи“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

siromastvorooodddБЕОГРАД – У организацији Европске мреже против сиромаштва данас ће са почетком у 15 часова бити презентован извештај „Род и сиромаштво у Европи“ у хотелу Парк у Београду.

 

Зашто је важно имати у виду родни аспект сиромаштва? Колико су велике и значајне родне неједнакости у Европи? Где се сиромаштво највише феминизује и какво је стање у Србији у односу на земље Европске уније?

 

Упркос великим напорима у циљу достизања родне равноправности, жене су у нашем друштву и даље у неповољнијем положају у односу на мушкарце, а тиме и у већем ризику од сиромаштва. Родна неравноправност и сиромаштво представљају два облика социјалне неправде, који подривају људска права, благостање појединаца и њихове могућности да у пуном капацитету развијају своје потенцијале. Жене са искуством сиромаштва изложене су двоструком ризику и неправди – заснованом на роду и социо-економском статусу.

 

О родном аспекту сиромаштва у Европи, његовим узроцима и могућим решењима, специфичностима овог проблема у Србији, али и личном искуству говориће: Letizia Cesarini Sforza, Европска мрежа против сиромаштва (EAPN), Милица Петровић, особа са искуством сиромаштва, Graciela Malgesini, Европска мрежа против сиромаштва (EAPN), Слободан Цвејић SeConS, Летициа Цесарини Сфорза, Милица Петровић, особа са искуством сиромаштва.

 

Конференција за медије одржава се у оквиру састанка Европске мреже против сиромаштва, који се организује у Београду. На сесији посвећеној петом циљу одрживог развоја (Родна равноправност) говориће Зорана Михајловић, председница Координационог тела за родну равноправност и Sabine Freizer, регионална саветница UN Women.

 

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено четвртак, 08 март 2018 15:13

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија