Кућа Добрих Вести

Login

Радионица бимануелног цртања

Оцените овај чланак
(1 Глас)

radinicaaaaa454545БЕОГРАД – Радионица „Геометрија“ органзује бесплатну обуку бимануелног цртања 15, 16 и 17 марта.

  

 

Бимануелно цртање представља нови (али такође и стари), начин за потрагом непознатих облика, чист визуелни ритам који досеже ван семантике, противно професионализму и ван области уметничких дела. Бимануелним координисаним цртањем - употребом обе руке истовремено, креирају се асиметричне композиције на дводимензионалној површини. Ви сами и Ваше обе руке ћете постати апстрактна машина. Све што треба да урадите је да се упознате са бимануелним цртањем (кроз вежбу), понављате га, памтите, прилагодите га, уништите и мењате га.

 

Радионицу води DDr Eiichi Tosaki,, оснивач центра за бимануелно координисано цртање, професор са два доктората – из области Цртања и Историје уметности и филозофије Универзитета у Мелбурну (Аустралија).

 

DDr Eiichi Tosaki, јесте почасни гост Радионице Геометрија, чији је руководилац проф. др Биљана Јовић. Сва предавања и радионице DDr Eiichi Tosaki-а одвијају се у оквиру Харудори фестивала, на коме Радионица Геометрија учествује са великим задовољством.

Радионица ће се одржати 15, 16. и 17. марта од 14х до 17х (четвртак, петак, субота). Радионица је потпуно бесплатна и отворена за све који желе да се упознају са бимануелним начином цртања (не постоје старосне границе).

 

За радионицу се можете пријавити ОВДЕ.

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfYnBFg7107QO2k-mxUEnRG08HE-34RO7weN3Q4j2vnvnbNaA/viewform

 

Радионица је на енглеском језику.

 

Материјал који је потребно да понесете са собом за учешће на радионици:

*2 меке оловке (на пример Б2)

* 2 папира (што већих димензија) или велики скицен блок (као најбоља подлога за рад)

* траке за лепљење, шпенадле, чиоде или рајсандле (како би се папир фиксирао за подлогу)

 

Шта добијате учешћем на радионици:

 

сопствени бименулено координисани цртеж, вежбање билатералних можданих нерава + масажа Corpus Callosum-a покретање неактивних делова тела и кортекса (мождане коре), повратак равнотеже у нашој једноручној заједници, спречавање појаве деменције и постајете члан заједнице људи која се у овој техници опробала пре вас.

 

Ова радионица се одржава у оквиру Месеца Јапанске културе.

 

Извор: Кућа добрих вести/ФБ


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија