Кућа Добрих Вести

Login

Стваралачки свет - Србија очима руских уметника

Оцените овај чланак
(5 гласова)

plakat-uvodnaБЕОГРАД  - У Руском дому у Београду, синоћ је отворена изложба "Србија очима руских уметника", која се одржава у оквиру међународног социјално-културног пројекта Вјачеслава Заренкова „Стваралачки свет“.
Изложбу су отворили господин Александар Конанихин, аташе за културу Амбасаде Руске Федерације у Београду и господин Михаил Денисов, директор Руског дома.

"Људи су се веома уморили од насиља, убистава, крви и сличних ствари, које се у великим количинама могу видети и чути са екрана телевизора, радија, новина и часописа, а желели би нешто друго. Зато ће "Стваралачки свет" бити својеврсни гутљај ваздуха за оне, који од гледања телевизијских програма, падају у депресију", изјавио је на отварању изложбе у Руском дому, аутор овог пројекта Вјачеслав Заренков.

Изложби су присуствовали руски уметници чија су дела изложена, а из Санкт-Петербурга, специјално на изложбу, допутовао је директор највеће изложбене галерије у том руском граду,  чувене Централне изложбене галерије Мањеж.

 

“Стваралачки свет”  Вјачеслава Адамовича Заренкова

 

Иницијатор пројекта, господин Вјачеслав Адамович Заренков је свестрани стваралац. Целокупан социјално-културни пројекат, како је предочено, усмерен је на стварање добра. Циљ пројекта "Стваралачки свет" је намењен подстицању креативног стваралаштва међу пословним, успешним људима, који су способни да својим поступцима утичу на духовне вредности друштва и стварају око себе позитиван свет.

У оквиру овог пројекта, постоје три правца: ликовна уметност, филм и литература. Сви производи: литература за децу и одрасле, изложбе слика и фотографија, уметнички и документарни филмови - усмерени су на оживљавање и обједињавање људи на основу јасних вредности: добра, правде, тежње ка бољем, уважавања и развоја личности.

Новац од овог пројекта је намењен хуманитарним акцијама, а широка хуманитарна делатност из овог проистекла је највише усмерена на помоћ дечијим установама и обнављање духовних храмова.

 

Поклон руских уметника и добротвора Србији

 

Поред слика, петербуршки уметници и господин Заренков, поклањају Србији и нову цркву у околини Бајине Баште, чији су темељи освештани пре неколико дана. Стубове за цркву тешу и резбаре уметници у Санкт-Петербургу и за веома кратко време ће пут Србије кренути огромни шлепери, натоварени новом црквом у деловима. Са материјалом ће стићи и руски мајстори, који ће изградити цркву, а господин Заренков је обећао да ће поново доћи у Србију у фебруару следеће године, за када је планиран завршетак радова.

Вјачеслава Адамович Заренков је професионални градитељ више од 40 година. Он је председник Савета директора групе "Еталон", која се бави грађевинским радовима (изводи више од 20  одсто свих грађевинских радова у Санкт-Петербургу).

Доктор је техничких наука у области архитектуре и професор петербуршког грађевинско-архитектонског факултета. Аутор је нових, прогресивних технологија у грађевинарству, низа патентираних изума и више научних радова. Добитник је престижног државног признања - Заслужни градитељ Руске Федерације. 

 

Галерија Мањеж у Санкт Петербургу

Централна изложбена галерија Мањеж у Санкт Петербургу има изложбени простор на 4,5 хиљада квадратних метара и сваког месеца представља нове уметничке пројекте, домаће и међународне, различите по карактеру, садржају, начину приказа.

Изложбе у Мањежу су праћене сусретима са уметницима, семинарима о уметности и култури, концертима и уметничким радионицама.

manjez

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 18 октобар 2012 03:10
Снежана Лукић

Туристички водич из Београда и аутор блога blogsnelle.blogspot.com.
Воли комуникацију са људима и успешно је води на три језика. Заговорник је размене знања и искустава и мисли да је Интернет за то идеалан.
Приступила пројекту "Кућа добрих вести" јер сматра да је велико задовољство чинити лепе и хумане ствари.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија