Кућа Добрих Вести

Login

Kaд Mањифико засвира и запева

Оцените овај чланак
(2 гласова)

manjifikodddddБЕОГРАД - Познати музичар Роберт Пешут, Мањифико, једнако популаран у родној Словенији као и широм Балкана, одушевио је у недељу увече београдску публику на концерту који је у оквиру турнеје “Charlatan de Balkan“, одржан у БелЕкспо центру.


Посебну популарност у Србији Мањифико дугује музици коју је радио за популарну тв серију и истоимени филм ,,Монтевидео бог те видео,,.


Концерт је започео једном од песама из те серије која је била јако популарна, реч је о фоxтроту, пригодном за плес ,, Само мало, мало би те тако..,, а завршио је песмом ,,Пукни зоро,, која је и данас кафански хит и у Србији се тренутно не може замислити ни једно славље без ње.


Да је Пешут сјајан музичар то смо знали, али је овог пута освојио публику и својим забављацким умећем, шармом и врцавим хумором на сопствени рачун.

 

                                                            manjez

Публика је пуна два сата уживала у врхунској музици, чему су несумњиво значајно допринели и сјајни музичари ансамбла Мањифико, као и специјални гост, велики пријатељ Мањифика, музичар, сценариста, режисер и глумац, Никола Пејаковић.


У публици су се видела и многе јавне личности, сала је била препуна, што говори да београдска публика уме да препозна праве уметницке вредности, а Мањифико то свакако јесте.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 18 април 2018 12:50
Зорица Д. Марковић

Новинар ТАНЈУГ-а, у време када је државна новинска агенција била у светском врху по поузданости, брзини и професионалним стандардима. У сјајном окружењу великих ауторитета, имена која су ушла у историју српског новинарства, правом попришту духа, годинама ,,пекла", занат и научила најважније – нема краја, на себи се ради до краја живота, учиш док си жив. У таквом Танјуг-у прошла сам готово све редакције, последњих десетак година пратила сам здравство и екологију.
У време распада бивше Југославије, када је Танјуг постао партијско оруђе, напустила сам ту кућу, желећи да памтим само оно што је било добро у њој. Готово деценију потом провела сам у, тада тек рођеној новини, БЛИЦ-у. Млада новина, тим пун заноса и ентузијазма правио је нешто чега до тада није било на домаћем тржишту информисања. Радозналост ме је одвела из Блица, а као коаутор сценарија у сарадњи са редакцијом Научно-образовном програма РТС-а пуне две године радила сам на реализацији серије ,,Здравствени водич" од 22 епизоде, свака у трајању од по 30 минута, без реклама и тзв ,,сече". Ова серија доживела је више реприза и приказивања и на другим тв кућама широм бивше Југославије.
Добар део времена провела сам у невладином сектору, водећи удружење Клуб Здравље које се залагало за доношење Закона о заштити права пацијената и у томе и успело. Закон је усвојен у априлу 2013. године. Ратификацију Декларације из Овиједа, која регулише клиничка истраживања лекова и учешће пацијената у тим истраживањима, на иницијативу Клуба Здравље, Скупштина Србије спровела је 2011.године. Годину дана провела сам на месту директора Медија центра Клиничког центра Србије.
Сарађивала сам са великм бројем новина, часописа, недељника, магазина: Политика, Дневник, Вијести, НИН, Глас осигураника, амерички лист Србобран, јапански DIAMOND, црногорски ДАН, DINERS магазин, NEWS магазин, Геополитика, ревија ТРАГ, ревија 92, сајтове NSPM....
Рођена у Београду (08.06.1948), где сам похађала и завршила све школе, од основне ,,Браћа Рибар" ( данас ,,Краља Петра I") , преко чувене Прве београдске гимназије до Медицинског факултета. У новинарству сам се обрела стицајем неких животних околности, заволела тај посао и остала заувек. Поносна сам мама једног сина и своје ћерке, бака две дивне унуке. Музика и природа су моја велика љубав. Никада нисам престала да се дружим са планинарима, дугогодишњи сам члан ПД Победа, пасионирани трагач за неосвојеним даљинама, планинама, рекама, сваке године обавезно се дружим са пријатељима на неком рафтингу. Певање и музика ме испуњавају од ране младости, певала сам у КУД ЛОЛА, а након вишегодишње паузе обновила певање у КУД Ђока Павловић, потом у хору Браћа Барух. Сада певам у дивној земунској дружини, хору ОДЈЕК.
Мој сан да пишем само о добрим и племенитим стварима, надам се, моћиће да се реализује у сарадњи са кућом ДОБРИХ ВЕСТИ, где сам се поново срела са мојим драгим колегама из оног негдашњег Танјуга, из времена када је то била кућа за поштовање.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија