Кућа Добрих Вести

Login

Oтворен нови конкурс за Најбоље едукаторе у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

edukationmisic334343434БЕОГРАД – Удружење за подстицање предузетништва Живојин Мишић, отворило је пети по реду конкурс за Најбоље едукаторе у Србији.

 

Пријава је отворена на ОВОМ линку, а ту се налази и текст о томе како конкурс изгледа и шта је оно што заправо тражимо.

 

Пријаве су отворене до 1. јула.

 

 

У циљу унапређења конкурса, и овогодишња пријава ће се састојати из два дела. Први део пријаве врши се искључиво преко сајта Удружења, (zivojinmisic.rs), а кандидате могу пријавити ученици, њихови родитељи, колеге, наставници, директори школа или неко ко има увид у рад наставника. На основу ове пријаве, извршиће се први круг селекције кандидата.Канидати који прођу први круг селекције, биће контактирани имејлом како би им организатори послали други део пријаве, који би показао и професионални развој кандидата и пружио додатне информације.На основу обе пријаве и интервјуа са кандидатима, комисија ће изабрати до 10 учитеља и наставника основних и средњих школа у Србији.

 

Пријаве ће бити отворене до 1. јула, а имена награђених објавићемо крајем године.

 

Сваки награђени едукатор добиће личну награду од 40.000 динара као и 100.000 динара које може да уложи у пројекте са децом и унапређење наставе.Како је пројекат изгледао од његовог покретања до сада, шта смо мењали и због чега, можете погледати ОВДЕ.

 

Уколико и ви познајете учитеља или учитељицу, наставника или наставницу, професора или професорку за кога сматрате да је најбољи у свом послу, овај пројекат је право место да то и кажете.

 

Истакнути, иновативни, мотивисани, јединствени и другачији наставници су наставници какве тражимо.

 


Не пропустите да пријавите те феноменалне људе, и помозите нам да пронађемо најбоље наставнике које Србија има.

 

 

Шта једног наставника чини изузетним? Шта данас уопште значи бити најбољи наставник и шта је адекватно знање? Какви су то наставници које ученици памте и који су их можда инспирисали да се у животу баве својом садашњом професијом? Колико је наставнички позив важан за правилно одрастање нових генерација и здраво друштво? Да ли га довољно уважавамо и подржавамо?Удружење „Живојин Мишић“ покренуло је 2014. године пројекат „Најбољи едукатори Србије“, са жељом да истакне угледне примере наше просвете. Учитељи и наставници основних и средњих школа који су награђени током четири године реализације овог пројекта се одликују иновативношћу, посвећеношћу, активизмом, спремношћу да уче, да се усавршавају и прилагођавају модерним потребама образовања, да примењују нове методе и средства у настави, да ученике уче како да примењују знање и тако их припремају за савремене захтеве тржишта рада. Они су покретачи позитивних промена у својој околини, пионири напретка и постизања натпросечних резултата и као такве слободно их можемо назвати и предузетницима у свом послу.За четири године реализације овог пројекта награђено је укупно 59 најбољих, који долазе из места широм Србије, из градских и сеоских школа.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 12 мај 2018 14:05

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија