Кућа Добрих Вести

Login

Пројекат за учење деце о правилном односу према животињама и животној средини

Оцените овај чланак
(1 Глас)

PREDAVANJAJJEEJAJПрва национална служба за спасавање животиња, Animal Rescue Serbia, у партнерству са рецан Фондацијом у Београду започиње програм МЈАУ-ВАУ ЕКСПЕРТ, намењен деци школског узраста, који их учи правилном односу према животињама и животној средини.

 

МЈАУ-ВАУ ЕКСПЕРТ је прилагођен деци, где се током једног теоријског и практичног предавања, које траје 45 минута, уче како да се правилно опходе према животињама и животној средини. Кроз МЈАУ-ВАУ ЕКСПЕРТ научиће како да остваре први правилан контакт са животињама, како да се понашају у сусрету са чопором паса на улици, како да се безбедно играју са животињама, зашто је битна рециклажа и сл. Да би одељење себи обезбедило МЈАУ-ВАУ ЕКСПЕРТ предавање, биће у обавези да сакупи 1.000 лименки, које иду на рециклажу.

 

 

Шта се добија МЈАУ-ВАУ ЕКСПЕРТ програмом?

 

Деца кроз праксу уче како да приђу мачки или псу (власничким или невласничким) на правилан начин, који неће изазвати неспоразум и као последицу имати евентуалну трауму детета и страх од животиња.

 

Деца уче како да се понашају, ако на путу до школе или куће наиђу на чопор напуштених паса.

 

Родитељи се осећају мање забринуто када знају да су њихова деца прошла кроз овакву обуку.

 

Деца уче да сама, својим ангажовањем и доприносом (кроз прикупљене лименке) обезбеде себи знање и вештине, које ће допринети њиховом самопоуздању, самопоштовању и бољем односу према животињам и животној околини.

 

                                          KUTIJAJAJAKAK

 

Деца развијају свест о значају екологије.

 

Деца развијају свест о проблему напуштених животиња и одговорном власништву.

 

Деца кроз различите игре постају свесна повезаности и важности свих живих бића и правилном/погрешном утицају човека на њих.

 

AnimalRescue Serbia, прва национална служба за спасавање животиња из критичних ситуација – са висина из дубина и са воде.

 

АРС је волонтерска организација и као таква јединствена у свету, која се бави спасавањем животиња ове врсте. Тренутно постоје 4 АРС тима – Београд, Ниш, Нови Сад и Вршац. Осим спасавања животиња веома нам је важно образовање становништва, а посебно деце, када је у питању однос према животињама.

 

рецан Фондација за рециклажу лименки за пиће, активна је локално од 2005. године и основана је као непрофитна организација од стране Ball Packaging Europe  - Фабрике за производњу лименки.

 

Циљ рецан Фондације је да промовише свест о значају заштите животне средине, посебно међу млађом популацијом, да учврсти свест о потреби рециклаже лименки у размишљањима потрошача као научен и коначно уобичајен модел понашања.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 21 децембар 2018 18:00

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија