Кућа Добрих Вести

Login

Шанса за младe инжењере да добију посао

Оцените овај чланак
(2 гласова)

jobБЕОГРАД - Дводневни сајам послова за студенте и дипломце техничко-технолошких факултета "JobFair 12", под називом "Креирај своју будућност" одржава се осми пут, а почиње сутра у згради техничких факултета у Београду. 

Циљ Сајма, који траје и 6. новембра, је да се повећа шанса садашњим и будућим младим инжињерима да дођу до запослења или стручног усавршавања у оквиру своје струке.

 

Национална служба за запошљавање подржава младе

Директор Националне службе за запошљавање (НСЗ) Дејан Јовановић, како су најавили организатори, говориће на отварању сајма у свечаној сали Архитектонског факултета, о овој важној теми у нашем друштву.
Национална служба за запошљавање објавила је на свом сајту да подржава све пројекте на локалном и националном нивоу који се баве подстицањем запошљавања младих. На овом сајму НСЗ ће учествовати у својству пријатеља пројекта.        

 

Директна помоћ

 

Основни циљ овог сајма је да помогне дипломцима и постидпломцима, али и свим студентима који траже посао или стручну праксу, тако што ће им омогућити директан контакт са компанијама из различитих области пословања. Уједно младима се даје могућност да се први пут сусретну са писањем биографија (CV).

У исто време, JobFair помаже и компанијама тако што им обезбеђује високо квалитетан кадар, као и базу података са биографијама студената који су посетили сајам, или оставили CV преко званичног сајта JobFaira. На овај начин сајам послова и стручних пракси повећава запосленост младих људи у Србији.
 
Велики пројекти
 
Сајам JobFair представља највећи пројекат у организацији Удружења студената технике Европе – Бест Београд (БЕСТ) и Удружења студената електротехнике Европе – Истек Београд (EESTEC).
Пројекат су подржали и представници краљевске породице Карађорђевић, који ће присуствовати отварању сајма, Министарство омладине и спорта, као и многе познате компаније.
 
За останак у својој земљи
 
Тражење квалитетног радног места је свакако важан део живота сваког студента. На универзитетима у земљи годишње дипломира велики број младих ентузијаста, са великим амбицијама и мотивацијом за рад.

Смањење одласка квалитетног кадра у иностранство, такође, је један од циљева овог сајма. Он би требало да пружи младим академцима шансу да стечено знање примене у својој земљи.

Сајам ће ове године имати и национални карактер, што значи да ће заинтересовани студенти из Ниша, Новог Сада, Крагујевца и Новог Пазара имати могућност да оставе свој CV и посете Сајам.

На сајму ће се, између осталих компанија, представити као глобални партнер Microsoft, као сребрни покровитељ PCTech, зелени покровитељи компаније Grundfos i Bol Pekidzing, а ту су још и Fiat, Holcim, Hordeus, ABC Pro, Wyrth, Nortal i Mogul.

 

Извор: Кућа добрих вести 

 


Последњи пут измењено понедељак, 05 новембар 2012 15:10
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија