Кућа Добрих Вести

Login

Интернационална школа у Београду додељује бесплатну стипендију

Оцените овај чланак
(1 Глас)

scholarshippppppppИнтернационална школа у Београду са задовољством објављује отварање конкурса за доделу бесплатне средњошколске стипендије за школску 2020-2021. годину.

 

Интернационална школа Београд је поносна што може да додели ову бесплатну стипендију и на тај начин понуди финансијску помоћ појединцима који показују изузетан академски потенцијал, а који не могу да приуште да похађају ову престижну школу.

 

Једном талентованом ученику из Србије узраста 14 година који завршава 8 разред основне школе ИСБ дарује бесплатну стипендију за средњу школу и даје прилику да наставу похађа потпуно бесплатно све четири године средње школе. Као ђак ИСБ одабрани стипендиста/стипендисткиња ће учити по престижном International Baccalaureate програму. Вредност ове стипендије за четворогодишње средњошколско школовање је 100 000 евра.

 

Одабир ђака за бесплатну стипендију вршиће се на основу њиховог успеха у основној школи, учешћа у ваннаставним активностима, знању енглеског језика и увида у финансијско стање ђака. Детаљне информације о критеријумима за пријаву и потребној документацији родитељи и ђаци могу наћи на ОВОЈ страници.

 

https://www.isb.rs/site/page/isb-scholarship-program/4960/isb-scholarship-program/4960

Контакт мејл је: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Конкурс је званично отворен и пријаве се могу слати до 24. априла 2020.

 

О Интернационалној школи Београд

 

Интернационална школа у Београду је једна од најстаријих образовних институција у Београду. ИСБ је независна, интернационална целодневна школа коју похађају ученици од 3 до 18 година старости. ИСБ обезбеђује висококвалитетно образовање са циљем припреме за даље високошколско образовање, са нагласком на интернационалнизму и глобалној одговорности. ИСБ помаже ђацима да пронађу и упишу универзитет који највише одговара њиховим склоностима и потребама. Већина ученика ИСБ се пријављује на универзитете у Сједињеним Америцким Државама, Великој Британији и Европи. Многи од њих се одлуче да своје школовање наставе на Универзитету у Београду. Сви матуранти ИСБ наставили су своје школовање на различитим универзитетима, а већина њих добила је понуде од неких од најпрестижнијих универзитета на свету.

 

ИСБ је једина школа у Београду која је чланица CEESA - Central and Eastern European Schools Association.

 

Многобројне академске, спортске и уметничке могућности које се нуде ученицима у оквиру ових активности пружају сваком појединцу прилику да унапреди своје знање и оствари лични развој, што подразумева и путовања и склапање пријатељстава широм Централне и Источне Европе.

 

У ИСБ се настоји да се код ђака развија осећај друствене одговорности. Сви ђаци су активно укључени у активности које на позитиван начин доприносе широј заједници у којој живимо.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија