Кућа Добрих Вести

Login

Регионална рунда Европског „БЕСТ” инжењерског такмичења

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ebecccerekjrekrjejrkУдружење студената технике Европе „БЕСТ” Београд ове године организује пројекат ЕBEC Балкан, регионалну рунду инжењерског такмичења EBEC (European BEST Engineering Competition) које ће се одржати од 18. до 22. јуна на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду.

 

Такмичење је подељено у две категорије: Тимски Дизајн и Студија Случаја и окупља 8 најбољих тимова, победника локалних рунди такмичења из Београда, Ниша, Софије и Скопља.

 

У категорији Тимски дизајн (Team Design) такмичари имају задатак да, користећи своју креативност, знање, вештине и уз ограничено време и ресурсе, креирају механизам који врши задату функцију. Направљену макету тимови тестирају пред публиком и стручним жиријем, а неки од примера прошлогодишњих задатака су: катапулт, летелица и сл.

 

Категорија Студије случаја (Case Study) од такмичара захтева да на задати менаџерски или технички проблем дају концептуално решење. Проблем који решавају, задат је од стране компанија које подржавају наш пројекат, а односи се на реални пословни проблем са којим се сусрећу у пословању.

 

Овај пројекат се одржава десети пут, а трећи пут у Београду. Решавањем задатих проблема, такмичари ће пробати да себи обезбеде место у финалном кругу такмичења.

 

Организација БЕСТ (Board of European Students of Technology) је међународна, непрофитна и аполитична студентска организација основана са циљем да повеже и омогући комуникацију, размену и сарадњу студената са Универзитета из целе Европе, и данас броји 93 локалних група у 34 земље Европе. БЕСТ Београд је локална група основана 2003. године, и броји преко 100 чланова са техничко-технолошких, природно-математичких и Фармацеутског факултета Универзитета у Београду.

 

Више о самом пројекту и такмичењу можете пронаћи на званичном сајту: http://ebecbalkan.com/ и друштвеним мрежама пројекта: Инстаграму (@ebecbalkan) и Фејсбуку (EBEC Balkan).

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 28 мај 2020 20:07

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија