Кућа Добрих Вести

Login

Други модул пројекта Youth Media Hub: Учи, сарађуј, креирај

Оцените овај чланак
(2 гласова)

uciisaradjujfdfdfdfdНова Искра у партнерству са организацијом Интера из Мостара током последњег викенда у септембру организује први омладински онлајн камп у оквиру пројекта Youth Media Hub, као део међународног регионалног програма Дијалог за будућност.

 

Омладински кампови представљају други модул овог пројекта, који је започео током јула месеца кроз онлајн обуке из медијске и дигиталне писмености за младе узраста од 16 до 22 године.

 

Сада ће одређени број учесника који су завршили обуку имати прилику да сарађује са својим вршњацима из Босне и Херцеговине и стиче конкретне вештине из домена савремене медијске продукције (креативно писање, истраживачки рад, техничке вештине…), и на крају, као део међунараодних тимова, учествовати у продукцији сопствених дигиталних медијских формата.

 

Пројекат посвећен подизању нивоа медијске и дигиталне писмености код младих у Босни и Херцеговини и Србији започео је летос низом обука на којима су учесници и учеснице учили о дигиталној сигурности, лажним вестима, алгоритмима, заговарању и истраживачком новинарству. Сви они своје медијско и дигитално путовање имају прилику да наставе кроз два формат онлајн омладинских кампова.

 

У првом онлајн кампу, који ће се одржати у суботу, 26. септембра и недељу, 27. септембра, сви учесници ће имати прилику да уче о односу комуникације, медија и поруке, storytelling, одабиру и препознавању релевантних тема у широј заједници, али и креирању онлајн садржаја. Дводневно дружење биће резервисано за упознавање вршњака и вршњакиња из обе земље, а формирање група ће допринети њиховој сарадњи и заједничком раду на формулацији идеја. Формирани тимови ће већ у наредном периоду, а нарочито током другог кампа, који ће се одржати у првој половини октобра, заједнички радити на обрађивању дефинисаних тема и уочених изазова. Током два дана додатно ће учити о тимској култури, презентационим вештинама, ПР-у и другим темама које ће им помоћи у следећем кораку – креирању властитих медијских садржаја.

 

Под будним оком пројектних координатора и искусних ментора, млади ће током јесени наставити да раде на својим садржајима. Аудио и визуални материјали, подкасти и блогови, само су неки од садржаја које ће тимови, према сопственим интересовањима, креирати, а који ће њиховим вршњацима и вршњакињама пренети јасну поруку о тематици којом се баве. Стечене вештине искористиће за продукцију квалитетног медијског садржаја који ће бити промовисан кроз друштвене мреже пројектних партнера преносећи тако широј јавности глас младих, али и мултиплицирајући утицај пројекта.

 

Услед тренутне ситуације, омладински камп ће се у потпуности одржати онлајн.

 

Youth Media Hub je парнерски пројекат креативног хаба Нова Искра из Београда и организације ИНТЕРА Технолошког Парка из Мостара.

 

Пројекат се реализује у оквиру Заједничког регионалног програма „Дијалог за будућност: Унапређење дијалога и друштвене кохезије у Босни и Херцеговини, Црној Гори и Републици Србији и између њих“, који спроводе УНДП, УНИЦЕФ и УНЕСКО, а финансира га Фонд УН за изградњу мира (УН ПБФ).

 

Извор: Кућа добрих вести/Нова Искра


Последњи пут измењено петак, 25 септембар 2020 12:22

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија