Logo
Одштампајте ову страницу

Пројекат „Подршка СТЕАМ образовању у средњим школама“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

fondacijancrУ сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Центром за промоцију науке, Фондација Ана и Владе Дивац и NCR Фондација започињу са активностима пројекта чији је циљ побољшање услова за СТЕАМ образовање у средњим школама чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе.

 

СТЕАМ образовање обухвата изучавање природних наука, технологије, инжењерства, уметности и математике на интердисциплинаран начин који има своју мерљиву и јасну примену.

 

Пројекат је започет објављивањем конкурса за избор пет школа које ће добити нову школску опрему. Максимална сума за коју школа може да конкурише је 525.000 динара, а добијени износ биће утрошен за набавку средстава за реализацију савремене наставе и ваннаставних активности, а која ће помоћи професорима да унапреде наставу из СТЕАМ области.

 

Сведоци смо да наши најбољи средњошколци, математичари, физичари и многи други освајају најзначајнија одличја на међународним такмичењима широм света. Често им недостају средства како би представљали своју земљу и показали своје знање. На моју велику радост, кроз овај пројекат бићемо у прилици да подржимо одлазак на међнародна такмичења изузетних средњошколаца који за то до сада нису имали услове, изјавила је на конференцији Ана Кошел, директорка Фондације Ана и Владе Дивац.

 

Конкурс за школе је званично је отворен 6. октобра 2020. године, и трајаће до 6. новембра 2020. године до 16 часова. Све заинтересоване школе могу да се пријаве путем њеб странице http://www.divac.com/steam

 

на којој су доступне све додатне информације о пројекту, као потребнан формулар за пријаву.

СТЕАМ образовање је кључни фактор успеха у модерном свету напредних технологија и дигиталне трансформације пословања и процеса. Да би једна компанија могла успешно да спроведе дигиталну трансформацију, потребни су јој талентовани људи са вештинама из домена науке, технологије, уметности, инжењерства и математике. Континуираном сарадњом и улагањем у њихово образовање, NCR је успео да од компаније која је некада била позната по касама и банкоматима постане компанија која је фокусирана на софтвер и услуге. Зато верујемо да ће овај пројекат омогућити младим људима да стекну вештине неопходне за допринос важним пословним процесима, да буду иницијатори промена и утичу на креирање будућности, рекао је овом приликом Стефан Лазаревић, генерални директор NCR Србија.

 

Обезбеђивањем савремене школске опреме, усавршавањем вештина професора, информисањем, мотивисањем и умеравањем ученика према СТЕАМ дисциплинама.

 

Фондација Ана и Владе Дивац и NCR фондација ће, током најављеног пројекта, помоћи ученицима да стекну вештине које су им неопходне за професије будућности и функционално употребе знање током даљег школовања. Изузетни средњошколци ће бити у прилици да своје знање докажу на међународним такмичењима из СТЕАМ области.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 07 октобар 2020 09:38
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015