Кућа Добрих Вести

Login

БУДИ конкурс: мале лудости - велике мудрости!

Оцените овај чланак
(2 гласова)

budavelikemudrostidfdffdfdfМеђународни бијенале уметничког дечјег израза – БУДИ (у организацији Културног центра Панчева и УГ БУДИ) позива све образовне и културне институције, организације и децу од 5 до 15 година, из земље и иностранства, да пошаљу своје радове на тему: МАЛЕ ЛУДОСТИ – велике мудрости!

 

 

Конкурс је отворен до 31. марта 2021. године.

 

Многа ремек дела и научна открића настала су од луцкастих идеја. Оне долазе тихо, неочекивано и обузимају цело биће. Иако на почетку делују као лудост, из њих се развијају највеће мудрости и лепоте овога света. Позивамо децу да са нама поделе њихове најсмелије идеје!

 

БУДИ, односно Бијенале уметничког дечјег израза, јесте међународни фестивал посвећен дечјем стваралаштву и стваралаштву за децу. Главни циљеви БУДИ су приближавање уметности и културе деци, превазилажење баријера старомодних институција, охрабривање креативности код најмлађих, промоција и развој талената код деце у различитим областима креативности, повезивање и упознавање деце с другим културама, као и подршка инклузији маргинализованих група деце.

 

Преузмите конкурс ОВДЕ.

 

 

ИТАЛИЈА – Колевка културе и уметности

 

Тема 9. БУДИ фестивала „Мале лудости – велике мудрости“, инспирисана је најпознатијим италијанским лутком на свету „Пинокијем“. Карло Клоди, новинар, послао је уреднику новина у Риму неколико кратких епизода о животу дрвеног лутка и његовим малим лудостима. По објављивању 1881. године, авантуре Пинокија су придобиле симпатије малишана и постигле велики успех. Касније је овај лик преточен и у филмове, цртане филмове и представе, стрипове, књиге, илустрације и стекао је планетарну популарност. Инспирисао је и генерације будућих уметника, а нас, 140 година од његовог рођења, да одаберемо Италију као земљу госта домаћина предстојећег фестивала, у сарадњи са Амбасадом Италије и Италијанским институтом за културу у Београду.

 

Придружите се у откривању других земаља и култура, грађењу пријатељстава и уживању у игри.

 

 

Међународни конкурс за децу од 5 до 15 година отворен је до 31. марта 2021. године у више категорија:

 

  Визуелна уметност: Њух за добре ствари

   Нацртај, илуструј, направи макету, видео или сними филм

   Филм и позориште: Оживљени лутак

   Осмисли и сними филм, позоришну представу, плесну тачку или перформанс

   Књижевност: Мале лудости

   Напиши нам песму, бајку, стрип или причу

   Екологија/Иновација/Експеримент: БУДИ Креативац

   Осмисли научнофантастични експеримент или изум (цртеж/видео/макета) или еколошку акцију (идеја/презентација/видео).

 

Радове доставити поштом или лично на адресу:

 

 Културни центар Панчева

Војводе Живојина Мишића 4

26000 Панчево, Србија

или електронском поштом на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , с назнаком: „За 9. БУДИ конкурс”.

 

Уз сваки рад неопходно је доставити: име и презиме аутора, годину рођења, назив школе или организације, поштанску и емејл адресу, као и контакт телефон.

 

Аутор/ка и/или подносилац пријаве на Конкурс 9. БУДИ фестивала може учествовати с више радова и у оквиру различитих категорија.

 

У категоријама визуелна уметност и екологија/иновација/експеримент, конкурс је отворен за индивидуалне ауторе и групе. Достављени радови морају бити прописно обележени (подаци о ауторима и контакт особи), упаковани и заштићени уколико су ломљиви. Не смеју се савијати или урамљивати. Оштећене или неуредно реализоване радове жири неће узимати у обзир приликом награђивања, нити излагати публици. Радови се не враћају! Видео радове послати по истом принципу као и филмове.

 

У категоријама филм и представа, конкурс је отворен за индивидуалне ауторе, неформалне групе, драмске школске секције, филмске и драмске студије. Филмове и снимке представа и перформанса (максимално трајање 20 минута) поставити на „YouTube" (или друге сличне платформе) и послати линк путем мејла, заједно са подацима о ауторима и учесницима, и контакт особом.

 

У категорији књижевност, радове доставити мејлом са подацима о аутору и контакт особи.

 

Учешћем на Конкурсу аутори су сагласни да се њихови радови могу репродуковати и користити за промоцију фестивала.

 

О квалитету радова одлучиваће стручни жири. Одабрани радови ће бити уврштени у званичан програм 9. БУДИ фестивала. Додела награда и признања учесницима и менторима биће уприличена на специјалној свечаности током БУДИ фестивала, који ће бити одржан од 15. маја до 15. јуна у Панчеву.

 

За све додатне информације БУДИ ТИМ стоји вам на располагању:

 

Културни центар Панчева

Војводе Живојина Мишића 4

26000 Панчево

тел: +381 (0)62 800 8786

+381 (0)13 440 940

факс: +381 (0)13 440 945

e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

 

Извор: Културни центар Панчева


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија