Кућа Добрих Вести

Login

"Знање зна будућност 2021"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

disovcidfdfdfdfДанашњом конференцијом за штампу која је одржана у београдском Медија центру, компанија ДИС свечано је започела нови, 3. по реду циклус програма подршке образовању младих „Знање зна будућност“.

 

Представници највећег домаћег трговинског ланца, Стефан Чворовић (директор сектора маркетинга), Иван Шулеић (генерални директор) и Димитрије Продановић (директор сектора људских ресурса) обратили су се присутним новинарима представљајући досадашње резултате програма у оквиру којег је за прве две године постојања реализовано 24 пројекта образовних институција, организација и установа, као и 89 донација упућених деци запослених у компанији.

 

Посебну пажњу је привукла чињеница да је овогодишњи фонд за донације удвостручен у односу на претходну годину, па ће ДИС ове године, кроз реализацију различитих пројеката, подржати образовање младих у Србији са чак 20.000.000 динара.

 

Буџет је распоређен равномерно, 10.000.000 динара за екстерне пријаве, институције, најбоље основце, средњошколце и студенте и 10.000.000 динара за интерне пријаве, децу запослених у ДИС-у која се истичу успесима у школи и другим вештинама.

 

Директор маркетинга компаније, Стефан Чворовић, изразио је велико задовољство што ће програм „Знање зна будућност“, упркос изазовима, ове године младима у Србији помоћи још снажније.

 

„Компанија ДИС као највећи домаћи трговински ланац и друштвено одговорна компанија од свог оснивања води бригу о заједници предузимајући низ пројеката од којих је најзначајнији „Знање зна будућност“. Циљ овог пројекта је подршка таленту и труду младих људи на њиховом путу до успеха. Овај програм није намењен само одличним ученицима, већ свим талентованим младим људима, било да се они баве спортом, уметношћу или науком.

 

Програм „Знање зна будућност“ представља велики корак ка свеобухватној, системској и још снажнијој подршци образовању младих људи. Будући да се ради о програму подршке образовању младих и образовних институција и организација, наши планови остају непромењени, дакле усмерени ка свима којима је помоћ потребна. Компанија ДИС жели да обезбеди бољу будућност дајући ветар у леђа онима на којима будућност остаје.“

                                                        KVdfdfdfdf

 

Након представљања механизма пријављивања, селекције и реализације пројекта који је задржао исту, једноставну форму као и током прве две године, представници компаније ДИС су и званично отворили овогодишњи период пријављивања који ће трајати до 1.6.2021. и позвали све институције, организације и установе да пријаве своје пројекте.

 

Пријављивање за програм подршке „Знање зна будућност 2021“ је омогућено на сајту www.dis.rs од 28.4.2021. (од 12:00) до 1.6.2021. (до 23:59), након чега ће се приступити одабиру најбољих пројеката и реализацији донација. Такође, на сајту су доступна и детаљна упутства, као и правила учешћа у програму.

 

Представници компаније ДИС су конференцију завршили захваливши се присутним медијима на досадашњој подршци и промоцији овог друштвено одговорног пројекта који је постао традиција на коју је компанија изузетно поносна.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 28 април 2021 18:59
Зорица Д. Марковић

Новинар ТАНЈУГ-а, у време када је државна новинска агенција била у светском врху по поузданости, брзини и професионалним стандардима. У сјајном окружењу великих ауторитета, имена која су ушла у историју српског новинарства, правом попришту духа, годинама ,,пекла", занат и научила најважније – нема краја, на себи се ради до краја живота, учиш док си жив. У таквом Танјуг-у прошла сам готово све редакције, последњих десетак година пратила сам здравство и екологију.
У време распада бивше Југославије, када је Танјуг постао партијско оруђе, напустила сам ту кућу, желећи да памтим само оно што је било добро у њој. Готово деценију потом провела сам у, тада тек рођеној новини, БЛИЦ-у. Млада новина, тим пун заноса и ентузијазма правио је нешто чега до тада није било на домаћем тржишту информисања. Радозналост ме је одвела из Блица, а као коаутор сценарија у сарадњи са редакцијом Научно-образовном програма РТС-а пуне две године радила сам на реализацији серије ,,Здравствени водич" од 22 епизоде, свака у трајању од по 30 минута, без реклама и тзв ,,сече". Ова серија доживела је више реприза и приказивања и на другим тв кућама широм бивше Југославије.
Добар део времена провела сам у невладином сектору, водећи удружење Клуб Здравље које се залагало за доношење Закона о заштити права пацијената и у томе и успело. Закон је усвојен у априлу 2013. године. Ратификацију Декларације из Овиједа, која регулише клиничка истраживања лекова и учешће пацијената у тим истраживањима, на иницијативу Клуба Здравље, Скупштина Србије спровела је 2011.године. Годину дана провела сам на месту директора Медија центра Клиничког центра Србије.
Сарађивала сам са великм бројем новина, часописа, недељника, магазина: Политика, Дневник, Вијести, НИН, Глас осигураника, амерички лист Србобран, јапански DIAMOND, црногорски ДАН, DINERS магазин, NEWS магазин, Геополитика, ревија ТРАГ, ревија 92, сајтове NSPM....
Рођена у Београду (08.06.1948), где сам похађала и завршила све школе, од основне ,,Браћа Рибар" ( данас ,,Краља Петра I") , преко чувене Прве београдске гимназије до Медицинског факултета. У новинарству сам се обрела стицајем неких животних околности, заволела тај посао и остала заувек. Поносна сам мама једног сина и своје ћерке, бака две дивне унуке. Музика и природа су моја велика љубав. Никада нисам престала да се дружим са планинарима, дугогодишњи сам члан ПД Победа, пасионирани трагач за неосвојеним даљинама, планинама, рекама, сваке године обавезно се дружим са пријатељима на неком рафтингу. Певање и музика ме испуњавају од ране младости, певала сам у КУД ЛОЛА, а након вишегодишње паузе обновила певање у КУД Ђока Павловић, потом у хору Браћа Барух. Сада певам у дивној земунској дружини, хору ОДЈЕК.
Мој сан да пишем само о добрим и племенитим стварима, надам се, моћиће да се реализује у сарадњи са кућом ДОБРИХ ВЕСТИ, где сам се поново срела са мојим драгим колегама из оног негдашњег Танјуга, из времена када је то била кућа за поштовање.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија