Кућа Добрих Вести

Login

СРБИЈА: Светски скуп позоришта за децу и младе овог новембра

Оцените овај чланак
(1 Глас)

parizeromИако је бивша Југославија била међу земљама оснивачима Светске мреже позоришта за децу и младе АССИТЕЈ Интернатионал (давних 1960-тих), овај међународни скуп у овој области није се никада пре одржао, не само у Србији, него било где у региону.

 

 

Наша земља биће први пут икада домаћин централног међународног програма у области позоришта за децу и младе - Светске конференције позоришта за децу и младе (АSSITEJ

 

 

Artistic Gathering, на енг.). Централни програм ће се под називом “Прекретница” одржати од 20. до 24. новембра у Београду и Новом Саду и обухватити велики број различитих дешавања за децу, младе, као и за професионалну јавност - позоришне уметнике, стручњаке, запослене у култури, педагоге, васпитаче, наставнике, библиотекаре, кустосе, организаторе, као и студенте у овим доменима и др.

 

 

Позоришта за децу и младе из различитих делова Србије заједничким снагама и упркос свим препрекама припремају Светску конференцију извођачких уметности за децу и младе под слоганом „Прекретница“ на преко 10 локација и са учешћем више стотина колега из земље и иностранства, као и многобројне публике.

 

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 

Овим започињемо информисање колега и заинтересоване јавности о програму и могућностима за учешће.

 

 

Позивамо медије да испрате ове догађаје колико буду у могућности.

 

 

Радујемо се унапред овој јединственој прилици да се у живом сусрету са колегама из читавог света упознамо са актуелностима, темама и новим размишљањима у овој области, као и да заједно представимо наше стваралаштво за децу и за младе у што бољем светлу!

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија