Кућа Добрих Вести

Login

Пројекат за младе Роме добио награду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

romiБЕОГРАД  – Пројекат под називом "Радост младих Рома", у оквиру кога су изграђени спортски терени и велико игралиште за децу у селу Милавац код Љига, добио је награду Фонда "Места у срцу", као један од најбољих пројеката у локалним заједницама у Србији за 2012. годину.

Становници и малишани села Милавац, са 220 становника ромске националности, нису имали ниједан простор за спортске активности, рекреацију, игру или дружење, али уз финансијску помоћ и награду од 200.000 динара компаније НБГ Лизинг (NBG Leasing), изграђен је спортски терен и парк за децу, на простору од 1.300 квадратних метара.

''Коначно смо добили диван парк где сви наши мештани могу да проводе квалитетно време. Захвални смо што сада наша деца могу да одрастају лепше, сви заједно. Ово је уједно и доказ да мале средине, попут нашег села, могу доћи да циља ако имају добру иницијативу'',  рекао је Милорад Митровић, председник удружења ''Трачак наде''.

Социјализација маргинализованих група

Председница Извршног одбора компаније НБГ Леасинг, Силвана Тричковић, нагласила је да су овакве акције значајне за цело друштво, али и ромску заједницу.

"Деци лошијег социоекономског положаја која одрастају у нестимулативним условима се не посвећује довољно пажње. Пројекат који је компанија НБГ Лизинг наградила доказује да је могуће покренути иницијативу за интеграцију свих друштвених група, посебно маргинализованих, и отвара нове могућности за решавање сличних проблема. Како смо прошле године наградили Центар за дневни боравак деце и младих у ризику из Крушевца, поносни смо што смо и ове године наградили пројекат који се бави сличном проблемом, а то је социајализација и социјална адаптација угрожених друштвених група.''

  

 romi2                                                                                                 

Награда ''Места у срцу'' додељује се већ седму годину за редом за најпозитивније пројекте грађанске иницијативе који испуњавају одређене критеријуме. Оснивач награде ''Места у срцу'' је "Џеферсон Институт", који је доделу награде први пут организовао 2006. године. С обзиром на велику заинтересованост коју је ова иницијатива изазвала, традиција је настављена оснивањем Фонда ''Места у срцу'', који је деловао захваљујући ентузијазму партнера и спонзора.

                                                                                     Извор: Кућа добрих вести

 

 

 

 


Последњи пут измењено петак, 19 јул 2013 15:50
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија