Кућа Добрих Вести

Login

Подршка развоју предузетништва младих у Нишавском округу

Оцените овај чланак
(4 гласова)

enekaaaaaНИШ - Локалне нишке невладинe организацијe ENECA и M&RCN (Media & reform centar Niš) расписале су конкурс за јачање знања, вештина и искуства потребних за покретање или оснаживање сопственог бизниса студената и младих предузетника са територије Нишавског округа.

Конкурс се реализује у оквиру пројекта „Подршка развоју предузетништва међу младима у Нишавском управном округу“ који финансијски подржава Министарство финансија и привреде са циљем да се економски оснаже млади људи који имају предузетнички потенцијал, али и постојећи млади предузетници како би одржали свој бизнис.
Пројекат обухвата програм едукација из области основног и специјализованог предузетништва и савременог пословања. Такође, подразумева пружање стручне помоћи експерата за раст и развој пословних активности путем бизнис менторинга и консалтинга. За све одабарне учеснике похађање програма је потпуно бесплатно.
Обука ће се реализовати од септембра до новембра 2013 и обухвата: основе предузетништва, израду Бизнис плана, маркетинг и продаја, основи финансија и извори финансирања МСП и предузетника, пословне комуникације, електронско пословање.
На конкурс се могу пријавити студенти Електронског, Машинског и Економског факултета универзитета у Нишу са предузетничким потенцијалом и интересовањем за едукацијом из области предузетништва.
Такође, конкурс је отворен и за младе предузетнике са територије Нишког округа који су заинтересовани за стицање додатних знања и вештина из области предузетништва.
Како се пријавити?

Пријављивање на конкурс се врши попуњавањем пријавног обрасца који можете пронаћи ОВДЕ.

Попуњен образац се доставља електронским путем на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком „За конкурс: „Подршка развоју предузетништва међу младима у Нишавском управном округу“.
Конкурсом ће бити одабрано по 20 студената са сваког од три факултета Универзитета у Нишу и 20 младих предузетнка са територије Нишавског округа.
Конкурс је отворен од 27. августа до 10. Септембра 2013. године.
Додатне информације можете добити на веб сајту: www.eneca.org.rs i www.mirc.rs и путем и-мејла:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. i Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Резултати конкуса биће објављени до 20. септембра на 2013. на веб сајту организације ENECA i M&RCN.

О организацији ЕNECA
ЕNECA је невладина организација са седиштем у Нишу регистрована 2005. године. Од свог оснивањаENECA je активна на пољу социо-економског развоја, при чему је кроз програме директне помоћи подршку добило преко 1000 малих бизниса у опреми, пословним и стручним обукама, директном праћењу и саветовању. Кроз низ пројеката које је раелизовала самостално или у сарадњи са локалним и међународним партнерима, непрестаним унапређивањем стеченог знања, као и праћењем социо-економске ситуације у Србији и региону југоисточне Европе ENECA je успела да одржи континуитет у свом раду и остане фокусирана на решавање критичних социо-економских питања присутних на југу земље.
Подршком оснивању и развоју малих породичних бизниса ENECA je омогућила запошљавање и отварање нових радних места у градовима и општинама на којима су пројекти реализовани.

                                                                                                             Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 28 август 2013 22:39
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија