Кућа Добрих Вести

Login

Траже се волонтери за рад са децом укљученом у живот и рад на улици

Оцените овај чланак
(5 гласова)

decaaaaБЕОГРАД - Центар за интеграцију младих (ЦИМ) позива све заинтересоване особе за рад, дружење, учење и играње са децом укљученом у живот и рад на улици, да се пријаве за волонтирање током школске 2013/2014 године.

Укупно 292 деце на територији града Београда су уз помоћ програма Центра кренула у школу и овог септембра. Неки од њих у припремно предшколски програм, неки у први разред школе а многи су захваљујући раду стручног тима и волонтера ове јесени наставили школовање.
Ко жели да помогне да се пружи подршка најмлађим школарцима, онима који ће ове јесени први пут сести у школске клупе- малишанима који су кренули у Припремно предшколски програм – нека се слободно пријави.
Програм образовања подразумева рад са децом предшколског узраста и нижих разреда основне школе на територији Палилуле, у Београду са циљем пружање подршке деци и родитељима током процеса школовања.
Задаци волонтера и волонтерки
Задаци волонтера и волонтерки подразумевају, ангажовање током две смене недељно за вођење или враћање деце из вртића, - у просеку је потребно одвојити два сата по волонтерској смени, као и организовање или пружање подршке у различитим ваншколским активностима (радионице, позориште, биоскоп) и активностима неопходним за наставак школовања (систематски прегледи, вођење деце код логопеда и слично).
Ту су још и одржавање комуникације са породицама деце, редовно присуство на састанцима тима који се реализују сваке недеље у просторијама организације у трајању од највише једног сата.
Уколико сте заинтересовани за волонтирање са важна је свакодневна комуникација са волонтерима и координационим тимом, односно свакодневни приступ интернету, да сте мотивисани да радите са децом и за децу, да сте расположени за сарадњу са другим волонтерима и волонтеркама, учитељицама, учитељима и родитељима.
Уколико сте заинтересовани за волонтирање потребно је да преузмете упитник ОВДЕ, попуните га и пошаљете на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .Тим програма ће вас у року од два радна дана контактирати. Овај позив за волонтирање важи до краја септембра месеца 2013. године.

О Центру за интеграцију младих (ЦИМ)
Центар за интеграцију младих (ЦИМ) је удружење грађана, које је 2004. године основала група студената Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију (некада Дефектолошки Факултет), Универзитета у Београду.

Проблем деце која су укључена у живот или рад на улици препознат је као један од недовољно истражених а истовремено и најважнијх социјалних проблема у нашем друштву, због чега је ЦИМ усмерио своје активности ка овој популацији.
Иако су постигнути завидни резултати на пољу друштвене укључености ове деце, постоје суптилни проблеми са којима се ЦИМ среће и чијем решавању би било добро посветити пажњу убудуће. Нестабилни извори финансирања, непрепознавање популације деце која су укључена у живот или рад на улици као посебно угрожене категорије деце, недостатак системских и одрживих решења и несензибилисаност професионалне и опште јавности за ову популацију.
Решавање наведених проблема је основ Плана рада и активности овог удружења у наредном периоду.

                                                                                                             Извор: Кућа добрих вести/ЦИМ 


Последњи пут измењено недеља, 22 септембар 2013 10:33
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија