Logo
Одштампајте ову страницу

Прва школа у акцији "Један у милион"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

milionnnnnБЕОГРАД - Фондација „Ана и Владе Дивац“  покренула је кампању „Један у милион“ са циљем да мотивише појединце, компаније и дијаспору да помогну решавање дугогодишњих проблема у земљи, међу којима је и лоше стање основних школа у Србији.

Намера је да се укаже на важност и значај филантропије и чињеницу да свако од нас има могућност да се укључи.  Основна идеја кампање је да се из године у годину, окупи милион људи и донира један евро месечно, односно 12 евра годишње. Укључите се и донирајте један евро месечно и постаните један у милион.

За прва три месеца хуманитарне кампање Један у милион прикупљена су средства за обнову прве школе. Основна школа Света Михајловић у Буровцу, код Петровца на Млави, прва је школа у Србији која ће бити обновљена и добити нова наставна средства, захваљујући бројним донаторима, појединцима и компанијама из Србије и дијаспоре.

Више од 10 000 људи прикључило се овој иницијативи Фондације "Ана и Владе Дивац", омогућивши успешан почетак кампање и обнављање школе коју похађа 130 ђака из Буровца, Бусура и Табановца.

Школе без основних средстава за рад

Многе основне школе немају основне услове за рад, почевши од грејања, тоалета, школских клупа, спортских реквизита, компјутера, географских мапа, и остале опреме која се сматра елементарним условима за образовање у 21 веку.

Услед смањених буџета и економске кризе локалне самоуправе нису у могућности да улажу неопходна средства у обнову школских објеката и набавку неопходне опреме. Велики број основних школа имају потребу за адаптацијом и набавком нове опреме, а неке од њих функционишу у условима који нису прихватљиви.

Намера је да свако дете развије своје потенцијале и не буде заустављено на почетку свог образовања услед недостатка основних услова за учење.

Велики број компанија подршао ову кампању

Уз велики број индивидуалних донатора из земље и иностранства, и велики број компанија из Србије подржао је нову кампању Фондације Ана и Владе Дивац  „Један у милион“, кроз уплату донација за сваког запосленог у компанији.

Кампању су, између осталих, подржали и НБА такси, донирањем 50 динара од сваке вожње наручене на број телефона 069 88 66 111, као и фирме Аlma Quattro, Dubes, Infostud, Yellow Pages, Laguna, Унија послодаваца Војводине и портали “Надлану” и “Груповина”, промоцијом ове иницијативе преко својих друштвених мрежа и међу својим корисницима и сарадницима.

                                                                               Извор: Кућа добрих вести/Фондација Ана и Владе Дивац


Последњи пут измењено среда, 09 октобар 2013 22:25
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015