Кућа Добрих Вести

Login

Ђачки парламент у Народној скупштини

Оцените овај чланак
(3 гласова)

imagessssБЕОГРАД - Центар за промоцију науке организује Европски ђачки парламент на коме ће 100 средњошколаца из Србије, oд 8. до 10. новембра 2013, у Дому Народнe скупштине Републике Србије дебатовати о будућности свог града.

Покренут од стране организације Wissenschaft im Dialog из Берлина, пројекат „Европски ђачки парламент” има за циљ јачање дијалога између ученика узраста 16 до 19 година и научних истраживача у Европи.
Центар за промоцију науке је носилац овог пројекта у Србији. Пројекат се реализује уз подршку Дома Народне скупштине, а финансира га Фондација „Роберт Бош“ (Robert Bosch Foundation).
У периоду од три дана, ученици из Србије ће се упознати са парламентарним процесима одлучивања кроз симулацију рада скупштине. Бавиће се различитим аспектима теме „Будућност нашег града” и припремиће финалну парламентарну дебату на основу стручних расправа, радећи у групама.
Кроз радне групе и у раду са научницима, ђаци ће дискутовати о најновијим питањима на тему „Будућност нашег града“ и водити парламентарну дебату.
Око 2000 ученика из целе Европе учествоваће у 20 националних парламената. Сто одабраних ће имати прилику да учествује на завршном Европском ђачком парламенту, који ће се одржати током конференције Европског научног форума (Euroscience Open Forum Conference) у Копенхагену 2014.
Истражите више на djackiparlament.cpn.rs.

                                                                                                              Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено субота, 02 новембар 2013 13:25
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија