Кућа Добрих Вести

Login

Широм затворених очију – новогодишњи дочек под маскама

Оцените овај чланак
(2 гласова)

balpodmaskamaБЕОГРАД - Традиција новогодишњег славља под венецијанским маскама и плаштовима се наставља.
Новогодишњи дочек “Широм затворених очију 2014. добија нову димензију и кроз форму карневала посетиоцима ће понудити највеће издање овог новогодишњег догађаја до сада.

У сарадњи са партнерском агенцијом из Лондона, овогодишњи дочек Нове године се организује у простору КПГТ-а (Стара Шећерана на Чукарици, Радничка 3) и биће подељен на три бине одговарајући на различите музичке укусе: VH1 Phantasma, MTV Extravaganca и Domino Live stage. Пратиће се нови музички трендови уз најразноврсније бендове, Live PA, ди-џејеве и перкусионисте из земље, али и стране извођаче. Наступи ће се одвијати уз подршку најсавременије техничке подршке, сценографије, озвучења и расвете.
Оригинални печат бајковитој ноћи даће и бројне познате личности из света културе и уметности.
Због великог интересовања посетилаца и потребе за проширењем капацитета, ове године се „Широм затворених очију“ сели у један од најзанимљивих београдских простора – познато алтернативно позориште КПГТ, за разлику од претходих, када се догађај одржавао у претежно резиденцијалним здањима Краљевине Србије.

Упознавање које „брише“ разлике

Тема „Широм затворених очију“ је венецијански карневал. Овај чувени карневал, који датира још из 12. века, био је јединствена прилика да његови учесници, без обзира на било какву припадност, успоставе контакт, друже се и забаве, без страха да ће прекршити важеће моралне норме.
У средњовековној Венецији, током карневала мешале су све класе и слојеви становништва у масовној забави у којој се због маски нису распознавали идентитети посетилаца и њихово понашање је било много слободније него обично. Уз препознатљиве венецијанске маске и плаштеве овај догађај ће бити прилика да свако под маском покаже своје „право“ лице.
Концепт „Широм затворених очију“ осмишљен је по узору на истоимени филм Стенлија Кјубрика, одржава се по девети пут и до сада је стекао статус једног од најбољих и најзабавнијих новогодишњих догађаја и последње три године је био распродат.
Од 2006. године, овај серијал новогодишњих догађаја посетило је преко 12.000 људи, на шест различитих локација са преко 60 извођача.
Цене улазница за „Широм отворених очију“ остаће непромењене у односу на прошлу годину и кретаће се у распону од 1990 до 3500 динара. У цену је урачунато 10 купона за пиће.
Организатори су најавили ускоро више информација о музичком програму и наградном путовању за традиционални венецијански карневал под маскама.

                                                                                                                         Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 18 новембар 2013 23:56
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија