Кућа Добрих Вести

Login

Академија оптимизма

Оцените овај чланак
(5 гласова)

decaБЕОГРАД - У времену када је обавеза тако много, подршке тако мало, ђачко доба и младе особе треба ослонити на чврсте тачке привлачних идеја, да простор технологије претворе у паметну забаву, да се кроз игру лагано дизајнира привлачна будућност, поручује у изјави за “Кућу добрих вести”,  Ђорђе Мојић, аутор пројекта “Академија оптимизма”.


Упућујући честитку свима поводом 10. децембра - Светског дана ЉУДСКИХ ПРАВА – Мојић предочава да дугогодишњу лојалност Фестивала оптимизма представља и конференција ТЕДИћ  која ће се одржати сутра - 8. децембра у Културном центру Новог Сада. Ова конференција, према речима организатора, представља "инспиративну катедру правих вредности и светионик моралних координата детињства!”.

Сва деца су добра – а енергију младости треба усмерити на позитивне циљеве

Јунаци овог пројекта Академије оптимизма су одликаши и добра деца, а то су скоро сва деца, само ако им се посвети довољно љубави и пажње.
„Национални задатак је енергију младости усмерити на позитивне циљеве као линију у којој се брани будућност земље припремом елитних тимова ђачког доба. Желимо да ово заједничко постигнуће претворимо у планетарни светионик моралних координата детињства и амбијент у којем ничу талентована деца, као богатство нације“.
Са тим циљем, додао је Мојић, покрећемо низ активности како би смо их 2014. године претворили у велики расадник добрих људи.
Пред око стотину најбољих ђака новосадских школа десетак говорника ће настојати да на овој “малој Академији оптимизма” осветле пут будућности“, што је уједно и стартна линија за програмске припреме за циљну тачку, Светски дан породице, сликовито најављује Мојић.

ТЕДИћ је дијалог између малих и великих

ТЕДИћ је дијалог између малих и великих којим желимо да у времену, пуног изазова, много више пажње и рада посветимо младој генерацији. ТЕДИћ је скромна конференција за одрасле, али животни компас за оне који расту. На заједничком задатку су породица, школа и одговорне компаније.
ПАМЕТНО ОДРАСТАЊЕ је најважнија мисија коју једно друштво може да има. На Фестивалу оптимизма мера одговорног друштва су дечија радост и осмех. То је важна путања одрастања. Кроз игру се талентовано и паметно дете, на најуспешнији начин обликује у здравог, успешног и мудрог човека. Ово је путања кроз коју друштво добар генетски материјал претвара у здраву и хуману личност. Стартна линија за овако важан задатак је ТЕДИћ, поручује читаоцима Куће добрих вести аутор пројекта, Ђорђе Мојић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 07 децембар 2013 23:52
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија