Кућа Добрих Вести

Login

Фонд за младе таленте објавио листу 1200 нових стипендиста

Оцените овај чланак
(3 гласова)

fonddddБЕОГРАД - Фонд за младе таленте објавио je листу од 1.200 нових стипендиста од којих је 800 најбољих студената завршних година основних академских студија и 400 студената завршних година мастер академских студија са државних високошколских установa.

Број стипендија које се додељују је, од ове године повећан за 200, а стипендија коју ће студенти примати повећана је на 30.000 динара.
На овогодишњи конкурс Фонда, који је трајао од 16. октобра до 15. новембра 2013. године, пријавило се укупно 2.100 кандидата.
Од укупног броја пријављених 1062 студента основних академских студија и 901 студент мастер академских студија испуњавају све услове конкурса.
Од 2.100 кандидата, колико се пријавило, 797 је добило стипендије за завршетак основних студија, а 393 за мастер студије. Иако је услов за конкурисање просечна оцена већа од 8.50, квалитет кандидата је такав да је последњи на листи одобрених стипендија за местер студије имао просечну оцену 9.62 а за основне студије 9,40.
Наведена листа истакнута је на интернет презентацији Министарства омладине и спорта Републике Србије – www.mos.gov.rs и интернет презентацији Фонда за младе таленте – www.dositeja.rs
Листе можете преузети ОВДЕ.

Ускоро конкурс за средњошколце

Фонд за младе таленте ускоро ће расписати и конкурс за доделу награда ученицима средњих школа за успехе на такмичењима у земљи и иностранству.
Награде ће износити од 20.000 до 200.000 динра, у зависности од места и ранга такмичењеа на којем је средњошколац остварио резултат а текст конурса ће ускоро бити објављен на сајту Министарства омладине и спорта.
Програм стипендирања Фонда за младе таленте је редовна активност Владе Србије која траје од 2008. године.
Фонд за младе таленте је од свог оснивања 2008. године до данас стипендирао или наградио око 11.400 средњошколаца и студената. Средњошколци се награђују за успехе на такмичењима, а студенти добијају помоћ за наставак студија у земљи и иностранству.
                                                                                  Извор: Кућа добрих вести/Фонд за младе таленте


Последњи пут измењено петак, 31 јануар 2014 01:30
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија