Кућа Добрих Вести

Login

Београдски Дани инжењера

Оцените овај чланак
(4 гласова)

ebeccccБЕОГРАД – Удружење студената технике Европе – БЕСТ организоваће од 13. до 17. марта на Машинском и Технолошко-металуршком факултету научно-едукативни скуп „Београдски Дани инжењера“.

Током петодневног програма намењеног студентима свих инжењерских струка Универзитета у Београду, поред прилике студентима да покажу своје вештине и способности учествујући у такмичарском делу, биће организован и едукативни програм у циљу ширења неформалног образовања сваког будућег свестраног инжењера.
EBEC Beograd (eng. European BEST Engineering Competition) по седми пут нуди одличну прилику студентима техничко-технолошких и природно-математичких факултета да у тимском окружењу покажу, али и развију своје потенцијале решавајући актуелан и конкретан проблем такмичећи се у једној од две категорије - Тимски дизајн и Студија случаја.
Тимски дизајн представља тренутно најкреативнију и најпродуктивнију врсту надметања које подразумева решавање одређеног инжењерског проблема констурисањем и дизајнирањем специфичне направе са задатом функцијом попут: дизалице, катапулта, летелице или моста. У овој категорији студенти ће исказати своју: довитиљивост, креативност, техничко знање као и многе друге особине које красе будућег квалитетног инжењера.
Студија случаја, као друга категорија такмичења, развија посебну врсту презентовања решења техничко-менаџерског проблема које задаје компанија одређене инжењерске струке. У овом надметању студенти тестирају своје презентационе способности, користећи претходно искуство, оригиналност и иновативност.
Победници на локалном нивоу квалификоваће се за учешће на регионалном EBEC Балкан такмичењу које ће се ове године одржати у Нишу. Потом, победници овог нивоа такмичења одлазе на Европско инжењерско такмичење у Риги, главном граду Летоније.

Едукативни програм Београдских Дана инжењера

Програм је подељен у три целине:

“Упознај будућност” – Представљање компанија - Студенти ће путем презентација и разговора са представницима компанија чути које су то иновације и програми које нуде студентима за усавршавање. Поред тога, биће организована предавања везана за актуелне теме из области инжењерства која ће држати еминентни стручњаци.
“Пробуди креативност” - Сајам науке - У циљу промовисања инжењерских достигнућа, талентовани студенти и представници научних института презентоваће радове из својих струка. Овим путем студенти ће имати прилику да сазнају о могућностима примене инжењерства на креативни начин.

“Буди успешан” - БЕСТ Београд има за циљ да кроз радионице и тренинге подучи студенте како да раде у тимовима, унапреде своје презентационе вештине, писање мотивационих писама, пројеката, личних биографија итд. Желимо да припремимо студенте за будуће радно окружење, а послодавцима обезбедимо квалитетније запослене.
Организовањем инжењерских такмичења, БЕСТ Београд тежи остварењу једног од основних циљева свог деловања – обогаћивању процеса образовања младих инжењера и промоцији друштвено релевантних начина за развијање њихових потенцијала.

Догађај ће бити отворен за све заинтересоване посетиоце који ће моћи да уживају у интересантним огледима и да прате презентовање такмичара, као и изложбу научних радова уз бесплатан улаз.
За више информација о самом такмичењу и начину пријављивања посетите сајт:
www.best.rs/ebec-beograd/ или facebook stranicu: EBEC Београд – Београдски Дани инжењера

                                                                                                                Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 17 фебруар 2014 23:12
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија