Кућа Добрих Вести

Login

Покрени своју будућност, укључи се на време

Оцените овај чланак
(3 гласова)

pokreniБЕОГРАД - Пројекат ,,Покрени своју будућност“ организује студентска организација АЈСЕК (AIESEC), која постоји у више од 116 земаља на свету, а код нас већ има традицију дугу више од шест деценија. Пројекат финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије, јер су препознали важност неформалног образовања код младих.


Примарни циљ пројекта је развој лидерских способности код младих, повезивање формалног и неформалног образовања и упознавање младих са могућностима које се нуде у Србији.


Пројекат ће се спроводити у основним и средњим школама на подручју Београда, Чачка, Новог Сада, Ниша, Крагујевца и Ваљева. Биће укључено 36 школа и укупно 70 интернационалних волонтера који долазе у нашу земљу да би учествовали у пројекту. Они су из земаља попут Сједињених Америчких држава, Турске, Русије, Италије и многих других.


Радионице у оквиру пројекта су креиране за ученике седмог и осмог разреда основних школа и за ученике средњих школа. За основце програм се састоји од језичких радионица, а за средњошколце програм је везан за информатичку писменост и развијање софт скилс (soft skills) вештина. Трајање пројекта је пет недеља и завршава се крајем октобра.

 

                                           AIESEC

Неформално образовање је оно што ће вам бити потребно код послодавца, а немате прилику да га научите кроз ваше школовање. Учешћем на овом пројекту млади развијају тимски рад, способност комуникације на матерњем и страном језику, упознају нове културе и шире своје видике у сваком погледу.


Учествујте и покрените се на време!

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 27 август 2014 09:39
Кристина Глигоровић

Студент је четврте године на Филолошком факултету у Београду, смер Руски језик, књижевност и култура. Била је у тиму за развојне праксе највеће студентске организације на свету АIESEC, налазила је праксе студентима из иностранства у Србији, упоредо је волонтирала у Дому за незбринуту децу "Јован Јовановић Змај". Водила је хуманитарни пројекат ACTiviraj se у оквиру АIESEC-а који је посвећен социјалној инклузији. Организовала је хуманитарне догађаје са више од 200 деце учесника из домова за незбринуту децу и основних школа, који су били медијски пропраћени и спонзорисани и које су потпомогли и београдски превозници, плесни центри, дечји центри...
Велики је филантроп и борац за права и укључивање маргинализованих припадника друштва у све сфере живота и рада. Заљубљеник је у разне језике, књижевности и културе, јер писана реч нас чува од заборава! Тренира модерни плес.
Разлога за придруживање пројекту ",Кућа добрих вести" је много, а један је и промовисање младих талената који су били или јесу део AIESEC-a, кao и свих других младих талената. Као филолога интересује је и укључивање у израду енглеске верзије сајта, а касније и руске верзије. Жели да се за добре људе и добра дела чује, како би сви знали да хероји шетају међу нама! А које место је боље за то од "Куће ДОБРИХ вести".

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија