Кућа Добрих Вести

Login

Почеле пријаве за TEDx конференцију у Србији!

Оцените овај чланак
(2 гласова)

TEDxxxxБЕОГРАД - Пријаве за предстојећу TEDx конференцију у Србији само што су почеле, а већ влада велико интересовање.

Остало је још мало места за физичко присуство, а пријаве трају до сутра.

Сви заинтересовани могу се пријавити путем сајта tedxzemuned.netна следећем линку.

Едукативни TEDx, једна од светски познатих конференција, заказана је за 13. септембар у Мадленијануму.

Да ли сте знали да млади људи који имају преко 1000 Фејсбук пријатеља имају већу снагу да изанимирају своје окружење од билборда на Тргу републике? Сви смо уредници наших малих медија на друштвеним мрежама, иако тога често нисмо свесни. Говорници на ТEDx конференцији подсетиће нас да се лако изгуби контрола над садржајима, а тада се јављају услови за дигитално насиље, које је често још опасније од оног традиционалног.

На предстојећем TEDx сазнаћемо и како ИТ може да нам помогне да закрпимо рупу у асфалту у нашој улици, како чак и наш комшија може утицати на покретање великих ИТ пројеката у земљи, те шта све то значи за Србију? Да ли и Србија може реално да буде Сингапур, Јужна Кореја или Израел, уколико искористи своје потенцијале у ИТ-ју?

Да и средовечна домаћица, мајка троје деце, може да се запосли у Гуглу или Фејсбуку, као софтвер девелопер и да уз право образовање и добру вољу ништа није немогуће, посведочиће нам искуство неких од овогодишњих ТЕДx говорника. Они ће нас подсетити да су неки од топ девелопера у најчувенијим светским wеб компанијама по оригиналној вокацији заправо социолози, професори физичког или правници.

Ово су само неки од занимљивих говора који ће имати прилике да чују они који буду посетили конференцију ТEDxZemunED. Међу говорницима ће се наћи и други занимљиви предавачи као што су јавности већ добро познати стручњаци Исток Павловић, Србијанка Турајлић и други. Више о говорницима погледајте овде.

Не жали се и покрени ствари

Мото овогодишње конференције гласи Don’t complain, act and change , а циљ конференције је да се млади подстакну на размишљање о образовању и промене нешто у друштву у којем живе.

Конференцију су подржали FoodPanda, SBB, EY, Doncafe, Центар за промоцију науке, SWA тим, Capturing ideas и Винарија Мачков подрум.

 FoodPanda ће ове године вечером наградити победника који пошаље најиспиративнију фотографију са логоом  TEDxZemunED, у оквиру конкурса који је отворен. Припремљене су и друге занимљиве награде, а више информација о конкурсу заинтересовани могу сазнати преко званичног сајта.

За све оне који не буду успели да себи обезбеде лично присуство, моћи ће да прате конференцију путем live streama. 

Иначе, ТЕD је скраћеница од речи Technology, Entertainment, Design (технологија, ентертејнмент и дизајн). Прва конференција одржана је 1984. године у Калифорнији. На ТED конференцијама говорили су и оснивач Мајкрософта Бил Гејтс, Стив Џобс, бивши британски премијер Гордон Браун и други. ТED је временом постао ослонац за идеје које мењају свет кроз различите иницијативе. ТЕDx су локални, независно организовани догађаји, који окупљају људе који желе да доживе искуство ТЕD. Ознака x значи да је реч о независном догађају, организованом на основу лиценце коју издаје ТЕD.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 08 септембар 2014 21:28
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија