Кућа Добрих Вести

Login

Онлајн школа математике

Оцените овај чланак
(3 гласова)

matematika11111БЕОГРАД - Замислите да, док рачунате запремину лопте, гледате како се она пуни водом и мерите брзину којом се то дешава? Како би то изгледало да можете да заротирате 3Д пирамиду док решавате задатак, завртите троугао и направите купу, те да откријете какве све облике може да направи анимирани трапез…?

 

Овакви занимљиви интерактивни задаци из математике могу се од сада наћи на порталу за онлајн учење математике www.matematika.edu.rs.

 

Предавачи који су креирали ове интерактивне задатке кажу да математика може да се учи на другачији и много интересантнији начин негошто ми то замишљамо. Они откривају један потпуно нови свет математике.

 

„Сасвим је другачије када решавате неке имагинарне и често неразумљиве формуле или када можете да видите практичну примену тих формула и како оне утичу на свет у којем живимо. И све то занимљиво и кроз игру. Осмислили смо систем напредног учења математике, доступан свима, без обзира на то да ли сте основац, средњошколац, студент или већ радите и желите само да обновите своја знања. Задаци су толико занимљиви и интерактивни да често и не приметите да учите“, објашњавају професори који стоје иза овог пројекта.

 

Градиво за основне и средње школе и припрема за факултете

 

Портал за онлајн учење математике www.matematika.edu.rs замишљен је тако да буде прилагођен ђаку 21. века, забаван, ефикасан, и уз употребу нових технологија. То подразумева онлајн консултације са наставником, заказивање онлајн приватног часа или коришћење бројних мултимедијалних материјала ради лакшег савладавања математичких проблема.

 

Први пут у Србији доступно је овакво учење математике. На једном месту је обухваћено целокупно градиво за основне и средње школе, као и припрема за факултете. Никада раније ђаци нису имали прилике да уче уз овакве анимиране и интерактивне задатке и видео-задатке у високој ХД резолуцији.

 

Препорука је да овакво онлајн учење математике прати класично образовање у школама. Ово је идеална допуна знања које ученици стичу у школи, а не морају да излазе из своје куће. Наставник је у учионици ОК математике, а ученик у својој кући или где год има приступ интернету, за сопственим рачунаром. Електронска свеска коју користе ђаци на овом порталу показала се као идеално средство у учењу математике. Овакву свеску у Србији однедавно користе само неке школе у настави.

 

Овај пројекат покренула је компанија ЛИНК гроуп у оквиру јединственог система савременог учења који развија. Према искуствима ове компаније, значај савременог приступа математици постаје све већи и неопходно је да се у овој области образовање непрекидно унапређује.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 07 новембар 2014 22:25
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија