Кућа Добрих Вести

Login

Два тима са ФОН-а најбољи на финалном EY- такмичењу у студији случаја

Оцените овај чланак
(11 гласова)

fonpobedniciБЕОГРАД - Бранислав Бандић, Андреја Срећковић и Тијана Стефановић, тим студената Факултета организационих наука (ФОН) Универзитета у Београду, победници су овогодишњег финалног такмичења Ernst & Joung (EY) студије случаја , које је завршено вечерас на Београдској банкарској академији.

 

На другом месту су Јована Миловановић, Лазар Ђелић и Стефан Игњатовић, такође студенти београдског ФОН-а, а треће место је освојила екипа Економског факултета у Суботици Универзитета у Новом Саду, у саставу Нађа Козловачки, Дуња Радивојевић и Немања Михајловић.

 timdrugi

Екипа у саставу Вања Шарковић, Ивана Дукић и Драго Васиљевић из Београда (Електротехнички факултет, ФОН, Математички факултет) освојила је четврто место, а пети су, такође, студенти Београдског Универзитета- Милица Кораћ, Вукашин Ђурковић и Драган Цонић (Правни факултет,Факултет биолошких наука и Факултет физичке хемије).

 

Такмичари из пет најбољих екипа улазе у процес селекције за EY стипендије током школовања и уз то имају могућност за запошљавање у овој компанији, која је глобални лидер у ревизорским, пореским, трансакцијским и саветодавним услугама.

 treci

 

EY жели да пружи шансу младима

 

Како је истакнуто вечерас, приликом свечаности проглашења победника, људи из ЕY желе да пруже шансу младима, ,,који су бољи од њих самих”. На тај начин се гради глобално бољи пословни свет, што је и основни мото компаније EY (Building a better working world), у којем се младима не нуди посао, већ каријера.

 

На овом такмичењу под називом "Learn Today - Lead Tomorrow" је учествовало укупно 12 екипа и то 10 тимова студената из Србије које су понудиле најбоља решења на дату тему- “Прича о Мутираба Youngberries-Fruit & Young, студија случаја", као и победници истог такмичења из Црне Горе и Босне и Херцеговине.

 prvi

Задатак ове студије случаја је био да се пронађе за наручиоца посла - Компанију Fruit & Young економски исплатив модел производње и пласмана Youngberry (комплексног хибрида који је настао укрштањем три различите врсте бобичастог воћа из класе Мундис: малине, боровнице и плаве купине из породице ружа).

 

Сваки тим имао је десетоминутну презентацију свог решења студије случаја, а после су им у трајању по пет минута чланови жирија (којих је било 31) постављали додатна питања на која су студенти одговарали, појашњавајући и прецизирајући своје пословне идеје.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 04 децембар 2014 21:58
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија