Кућа Добрих Вести

Login

Србија домаћин састанка студената дизајна Европе

Оцените овај чланак
(1 Глас)

logostudenatafiksnaБЕОГРАД – Наша земља је званично проглашена домаћином наредне радионице студената дизајна Европе у организацији MEDS (Meeting of Europe design students) Србија под називом „GROUND ZERO" – Повратак у природу“.


Ова двонедељна радионица и састанак биће одржани у августу 2015. на Тари.


Кандидатура за домаћина овог скупа била је поднета у октобру 2013. у Призрену на састанку Националних контаката (NCs- National contacts) MENC Prizren2013 (Meeting of Europe National Contacts  - Састанак нациналних контаката Европе).


Србија је одабрана за домаћина у конкуренцији са Румунијом, Енглеском и Шпанијом, на легитимним, статутом прописаним изборима, тајним гласањем изгласана и добила кандидатуру за организацију MEDS Тара 2015.


Учесници скупа, њих 270, биће представници 30 европских земаља чланица. Резултат двонедељне радионице би требао да буде низ објеката од дрвета на различитим локацијама у оквиру Националног парка Тара.

 

Обогаћивање националног парка Тара


Развојем савременог приступа дизајну, пројектовању, опремању и извођењу објеката и предмета различитих типологија и намена, овом радионицом ће се функционално и естетски обогатити туристички регион на подручју планине Таре, у уметничком,еколошком али и економском контексту. Са циљем популаризације руралног туризма, боравка и рада у природи међу омладином Европе, радионица ће помоћи промоцији Србије и Таре као резервата природе и јединствене природе целине. Тренутно је дефинисано око 80 одсто локација на којима ће се постављати новодизајнирани објекти.


Јавни конкурс за иностране и домаће учеснике ће бити расписан почетком априла 2015. године у он лине форми на званичном сајту www.medstara.com.


До сада су догађај подржали локална самоуправа Бајина Башта, НП Тара, Министарство пољопривреде и заштите животне средине, Студио Б, Туристичка организација Србије, док се од Нове године очекује активније укључивање домаћих и иностраних компанија. 

 

Србија ће се овим скупом уврстити међу земље које кроз активизам младих стручњака из области архитектуре и дизајна, подржава и промовише уређивање и улепшавање природне средине и активан однос младих према природи.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 03 фебруар 2015 11:55
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија