Logo
Одштампајте ову страницу

Наградни конкурс за новинарски допринос борби против илегалне трговине

Оцените овај чланак
(1 Глас)

konkursssssБЕОГРАД - Истраживања која је спровела Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) током 2013. године показују да Република Србија и њен буџет губе више од три милијарде евра због илегалне трговине.

 

То је готово 10% укупног буџета Србије и тим средствима би бројни сегменти (социјална заштита, култура, спорт, образовање, здравство) могли да буду значајно унапређени, објавио је Медиа центар Ниш.

 

Иако се тема илегалне трговине још увек сматра искључивом одговорношћу централних нивоа власти (Министарства финансија, Пореске управе), велика је одговорност и сваког грађанина који свесно или несвесно учествује у илегалној трговини.

 

Новинари на локалном нивоу могу да дају свој допринос тако што ће започети систематичну истраживачку тему о штетним утицајима илегалне трговине, која има разарајући ефекат не само на економију већ и друштво у свим аспектима.

 

С обзиром на размере илегалне трговине и сиве економије у Србији, Media и Реформ центар Ниш позива новинаре да слањем својих објављених радова о овој теми утичу на јавност информишући је о последицама, и ширећи свест грађана да је плаћање и трговање у сивој зони заправо продубљење проблема и додатна деградација укупне економске ситуације.

 

На наградни конкурс могу да се пријаве:

 

-    новинари запослени у штампаним и електронским медијима са територије Републике Србије;

-    хонорарни новинари у штампаним и електронским медијима са територије Републике Србије; фриленс новинари.

 

Имајући у виду општи друштвени значај теме конкурса, своје прилоге могу слати новинари из целе Србије. Новинарски прилози могу се фокусирати на регион, локалну самоуправу или се могу односити на неку тему на националном нивоу.

 

Конкурс траје од 2. марта 2015. до  јуна 2015. године.

 

Конкурс за новинарски допринос борби против илегалне трговине део је пројекта „И ја кажем НЕ илегалној трговини“, који Медиа и реформ центар Ниш реализује у оквиру Програма „Покрени се за будућност“ који финансијски подржава компанија Филип Морис.

 

За додатне информације контактирајте канцеларију Media и Реформ центра телефоном на број 018.526.972, или мејлом на  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

Пријавни формулар можете презети ОВДЕ.

 


Последњи пут измењено уторак, 03 март 2015 21:12
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015