Кућа Добрих Вести

Login

Бесплатна школа омладинског предузетништва

Оцените овај чланак
(2 гласова)

dommmmmБЕОГРАД - Дом омладине Београда, у склопу својих богатих образовних активности за младе, ускоро покреће бесплатну Школу омладинског предузетништва у креативним индустријама.


Почетком пролећа предвиђен је почетак првих курсева, радионица и обука, које за циљ имају да на практичан начин помогну свим младим људима да своје идеје реализују у стварности, започну бизнис и остваре прве предузетничке кораке.


Своја пословна искуства и примере из праксе са њима ће поделити стручњаци из најразличитијих области - информационих технологија, привреде, културе, уметности, туризма и других; успешни директори, директори маркетинга, стручњаци за односе с јавношћу. Школа омладинског предузетништва бавиће се једнако искуствима успешних самосталних покретача бизниса, малих и средњих предузећа и великих компанија.


„Желимо да унапредимо пословну климу у Србији, мењајући однос младих људи према послу, радним обавезама и бизнису, те пружајући им могућност да о томе сазнају у директном контакту са пословним људима, предузетницима, управљачима највећих, али и најмањих предузећа. Посебно смо оријентисани ка креативним индустријама и култури у коју спада и пословна култура. Не смемо да заборавимо да су управо ти млади људи, данашњи средњошколци и студенти, будући партнери домаћих и страних инвеститора и људи који ће водити нашу земљу. Они су стејкхолдери који ће у Србији стварати плодоносно пословно окружење. Управо из тог разлога покрећемо бесплатну Школу омладинског предузетништва, као место сусрета пословних људи и наше омладине.“, каже Марко Стојановић, вршилац дужности директора Дома омладине Београда.


Овај нови пројекат Дома омладине Београда, на чијој припреми се ради већ неколико месеци, је логичан след успешних активности на пољу образовања младих људи. Како кроз бројне бесплатне радионице, курсеве и предавања који су ученицима и студентима на располагању током године, као и делатност недавно отвореног, савремено опремљеног ИТ кутка, те редовне програме из области културе и уметности.


Дом омладине Београда покретањем бесплатне Школе омладинског предузетништва жели да подстакне младе људе да своју креативност и идеје усмере на прави начин, те да науче како да покрену сопствени посао и успешно га воде. То неће бити школа у буквалном схватању тог појма, већ форум или академија која ће неколико пута месечно у Дому омладине Београда организовати разговоре, презентације, радионице, предавања, али пре свега сусрете пословних људи различитог профила, из различитих фирми и земаља, са младима Београда и Србије, са којима ће поделити нека свој искуства и знања.


„Верујемо да ћемо сви заједно осетити бољитак радом са младима, будућим пословним људима који ће повећавати БДП Србије и стручњацима који ће бити наши пословни барјактари у свету. Не сме да се догоди више да читамо у новинама како је неки инвеститор желео да покрене вишемилионски посао у Србији, а није могао да нађе довољан број наших стручњака да их запосли.“, закључује Марко Стојановић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 05 март 2015 17:01
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија