Кућа Добрих Вести

Login

Како (не)треба навијати

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1SOKOKNJZICAБЕОГРАД - „Соко“, удуржење за унапређење спорта и промоцију спортског навијања и Образовни систем „Руђер Бошковић“ представили су по борју страна малу, али веома садржајну публикацију „Како (не)треба навијати“ у току спортског дана у Гимназији „Руђер Бошковић“ који је органзован у знак сећања на рано преминулог ученика ове школе Ахмад Исака, где су учествовали и ученици Пете и Петнаесте београдске гимназије.


Бројне угледне званице поздравили су Нада Вуковић директор у Образовном систему „Руђер Бошковић“ и Милош Маринковић председник Удружења за унапређење спорта и промоцију спорског навијања „Соко“ који је домаћинима уручио и захвалницу.
О значају навијања као важног дела спорта говориле су психолог Вања Говорко и некадашња пливачица  Весна Дамњановић.
- Навијање понесе спортисту и тада може да проужи и више од онога што је мислио да може – поручила је гимназијалцима Весна Дамњановић.-  Такође је веома важно навијати у спортском духу, фер и цивилизовано и вратити се са спортског догађаја задовољан и испуњен без обзира да ли је тим за који сте навијали победио или изгубио.
1sokonadavukovicimilosmarinkovicУдружење за упапређењње спорта и промоцију спортског навијања „Соко“ и Образовни систем „Руђер Бошковић“ су младима овом публикацијом, управо у тренутку када  је насиље ескалирало на „вечитом дербију“  желели и да укажу шта је недолично понашање и хулиганство и да су  навијачи само они који навијају спортски и фер а да о „оним другим“ не вреди трошити речи и спомињати их. Ускоро ће бити предастављена и химна удружења „Соко“ коју припрема познати композитор Корнелије Бата Ковач који је присуствовао промоцији публикације, као и секретар Удружења за унапређење спорта и промоцију спортског навијања „Соко“ Душан Миленковић. Великом броју гимназијалаца приказана су и два документарна филма о навијању.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија