Кућа Добрих Вести

Login

Синергија младих и искусних предузетника

Оцените овај чланак
(1 Глас)

mladiiiiБЕОГРАД - У Привредној комори Србије почео је низ сусрета младих предузетника и искусних колега, организован да би се на примеру оних који дуго опстају на тржишту, али и у међусобној размени искустава, млади упознали са пословним могућностима у Србији.


Биро за предузетништво младих ПКС посвећен је промовисању и заступању професионалних и економских интереса младих предузетника, као и развоју предузетничке свести код младих, истакла је Милица Павић, координатор Бироа, отварајући предавање „Млади предузетници и пословне могућности у Србији“ одржано у Привредној комори Србије прошле седмице.


Предавање су организовали Центар за МСПД – Биро за предузетништво младих ПКС и Удружење младих привредника Србије.
Комора је препознала значај сарадње са Удружењем младих привредника Србије и подржала пројекат „Дружење са лидерима“, који окупља и повезује младе са искуснијим привредницима. Пројекат такође предвиђа и да млади привредници својим искуством мотивишу вршњаке да се упусте у предузетничке воде, рекао је Илија Драгишић, председник Удружења младих привредника Србије. Он је указао да је трудом и вредним радом могуће водити сопствени посао.


На првом у низу планираних предавања Зоран Илић, власник и директор компаније "Биомелем" упознао је присутне са почецима свог рада и информисао их о пројектима које је покренуо са циљем да промовише предузетништво у Србији. Илић је навео да су пројекти попут „Мој херој“ и „Врхунски српски производ“ у замаху и да имају циљ да промовишу репрезентативне особе, предузетнике као и одличне српске производе.


Младе предузетнике са резултатима истраживања које је спровела ЛИБЕК организација и статистичким показатељима који указују на тренутно стање привреде и предузетништва упознао је представник те организације Петар Чекерац, док је представник консултантске куће која се бави тренинзима запослених у компанијама и другим организацијама Борисав Милошевић указао на значај улагања у едукацију и тренинге запослених.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 25 мај 2015 21:52
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија