Кућа Добрих Вести

Login

Започни своју каријеру

Оцените овај чланак
(2 гласова)

globalllllБЕОГРАД - Глобал Талент програм интернационалних пракси пружа вам могућност да теоријска знања стечена на факултету примените на иностраном тржишту и тако се диференцирате на тржишту рада.


Кроз овакву врсту праксе уједно усавршавате страни језик, добијате широко разумевање пословања у иностранству и осамостаљујете се кроз живот у другачијој средини и култури.


У оквиру овог програма издвајају се Глобал Талент праксе у области едукације које имају за циљ да обезбеде нови, модернији и бољи систем образовања, пре свега у земљама у развоју. Учешћем у Глобал Талент програму пракси имаћете прилику да професионално развијајући личне вештине позитивно утичете на решавање једног од највећих изазова данашњице, а то је креирање новог и бољег образовног система. Ово је прилика да кроз јединствено искуство теорију са студија примените у пракси, тиме усавршавајући вештине предавања и страни језик, усвајајући нове методе рада у образовању, ширећи своју међународну мрежу контаката, а све то кроз усвајање глобалне перспективе на свет.


Земље у којима можете обављати стручне плаћене праксе из области едукације су Русија, Колумбија, Турска и Египат, и то у просечном времену трајања од 3 до 6 месеци, што се одређује конкретно са институцијом у којој се пракса обавља. Обављање праксе у овим земљама одвија се у језичким едукативним центрима, камповима, вртићима и компанијама, уз обезбеђену новчану надокнаду у висини просечне зараде у датој земљи.


Могућност одласка на едукативну плаћену стручну праксу у области предавања енглеског или других језика имају студенти завршних година и дипломирани студенти факултета или виших школа. За обављање праксе претходно искуство није неопходно, али је свакако пожељно, док је услов одласка на праксу Б2 ниво познавања енглеског језика.
Више информација о програму Глобал Талент, као и пријаву за едукационе праксе у иностранству можете пронаћи на: http://bit.ly/GT_teaching


AIESEC је глобална мрежа студената која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче на друштво. Присуством у преко 120 земаља, AIESEC представља највећу организацију вођену од стране студената. Својим програмима интернационалних пракси и организацијом едукативних и друштвено одговорних пројеката, AIESEC пружа младима јединствену могућност за лични и професионални развој.


Буди наставник енглеског језика у Каиру и стекни ново искуство


Глобал Талент програм - програм стручних пракси у оквиру AIESEC организације, који пружа студентима завршних година прилику за професионално искуство у иностранству, нуди могућност за стручно усавршавање у области образовања у Египту.
Образовне/едукативне праксе нуде професионално искуство у области едукације и предавања страних језика за образовање одраслих и деце. Ова едукациона пракса одржава се у граду Каиру, у Египту у школи по имену “Elwy International School”, у пероду од 52 недеље.


Практикант ће пуно радно време бити наставник енглеског језика, где се од њега очекује да осмисли изглед и структуру предавања. Студент ће бити задужен за предавање енглеског језика, као и подучавање ученика основама бонтона и културе. Такође, посећиваће и асистираће током часова музичког. Кроз ову праксу, студент ће развити своје презентационе и комуникационе вештине, научиће да направи структурано предавање, што су вештине које ће му користити у сваком будућем послу.


Радно време је од 9 до 16 часова , са тоталним фондом од 30 радних часова недељно, са нерадним суботама.


- Месечна плата износи 420 долара и покрива трошкове основних потреба, а новчани износ је одређен у висини просека плате у држави у којој сте на пракси.


Уколико желиш да се информишеш о даљем процесу учешћа на овој, или праксама попут ових, можеш да пошаљеш CV на mail Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и бићеш контактиран у року од 48 часова, а пријаве су у току.


Конкретан датум почетка праксе одређује се у договору са институцијом са којом ћете сарађивати.


Неопходни услови за учешће:


- Дипломирани студент или студент завршне године факултета/више школе
- Одлично познавање енглеског језика (чешки језик је пожељан)
- Поседовање презентационих и комуникационих вештина


Глобал Талент је глобални програм пракси који пружа студентима и дипломцима прилику за мултикултурално професионално искуство и развој у неким од компанија и институција у свету. Овај програм пружа Вам прилику да радите у својој струци, примените знање стечено на факултету и направите прве кораке у својој будућој каријери.
За више детаља о овом програму и праксама које пружа, посетите званичну веб сајт страницу www.globaltalents.rs или Фејсбук страницу.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 10 септембар 2015 21:36
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија