Кућа Добрих Вести

Login

Симпозијум о запошљавању младих у Србији

Оцените овај чланак
(3 гласова)

mladiiiiНемачка организација за међународну сарадњу ГИЗ организује јуче и данас дводневни међународни симпозијум "Заједничка визија - запошљавање младих у Србији", који почиње сутра у Сава центру у Београду.


На скупу ће бити представљен нови пројекат "Подстицање запошљавања младих" – Youth Employment Promotion (YЕP), а конференција је организована поводом покретања Националног дијалога за подстицање запошљавања младих у Србији, саопштили су организатори.


Тај пројекат, по налогу немачког Савезног министарства за привредну сарадњу и развој (БМЗ) реализује ГИЗ у сарадњи са Министарством омладине и спорта, уз подршку Министарства просвете, Министарства привреде и Министарства рада а у циљу да се значајно побољшају услови за запошљавање и самозапошљавање младих у Србији.


На скупу ће учествовати представници надлежних министарстава, домаћи и светски стручњаци за реформу образовних политика у складу са потребама тржишта, представници невладиних организација које се баве овом проблематиком, представници Фискалног савета, привредних удружења и реномираних компанија које послују у Србији.


Позиционирање младих на тржишту рада


Учествоваће и успешни млади предузетници, представници удружења младих и незапослених младих, којима је овај пројекат и намењен, најавили су организатори.


Сврха скупа је да се кроз размену искустава свих учесника и на основу веома успешних резултата ГИЗ-ових пројеката дефинишу најефикаснији механизми за стратешко повезивање свих социјалних партнера на различитим нивоима, ради бољег усклађивања економске и образовне политике.


Циљ је да се унапреде услови за боље позиционирање младих на тржишту рада, компанијама омогући већа доступност потребних кадрова и подстакне предузетништво у Србији.


Нови пројекат "Подстицање запошљавања младих (YЕP)" иницира стручни Национални дијалог за подстицање запошљавања младих људи, који ће препоруке, искуства и знања стечена у току спровођења пројекта интегрисати у политички дијалог у оквиру Немачко-српске иницијативе за одрживи раст и запошљавање.


Млади ће бити подршка својим вршњацима и преносиоци кључних порука и искустава о могућностима и начинима да се дође до посла и најмеродавнији у оцени колико су понуђена решења током реализације пројекта успела да им омогуће бољу перспективу за запошљавање.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 22 септембар 2015 11:23
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија