Logo
Одштампајте ову страницу

Да ли си спреман за своју будућност?

Оцените овај чланак
(1 Глас)

globaltaneletБЕОГРАД - Студентска организација АISEC одржала је вечерас презентацију пракси у иностранству на Економском факултету у Београду.


На догађају на Економском факултету у Београду симболичног назива „Take your chance“ говорили су студенти који су се недавно вратили са Глобал Талент праксе, представници компанија у Србији и чланови АISEC-a који представљају подршку студентима у процесу проналаска и реализације праксе.


Незапослено је 51% младих у Србији. Чак 34% младих у Србији није задовољно образовањем стеченим на факултету. Преко 30% студената сматра да их је за тржиште рада припремило искуство које су стекли поред факултета.


Да ли ти ови проценти показују колико је важно да не пропустиш прилике које ти се пружају?


Глобал Талент је програм стручних пракси који ти пружа могућност да примениш теоријска знања стечена у току студија на међународном тржишту, добијајући притом релевантно стручно искуство у интернационалном окружењу које ће те касније диференцирати на тржишту рада. На Глобал Талент пракси добијаш прилику да усавршиш страни језик, прикупиш трикове за рад у иностранству и искусиш самосталан живот у другој средини и култури.


Праксе у оквиру овог програма обављају се у компанијама у иностранству. Своје искуство можеш пронаћи у области маркетинга, односа са јавношћу, едукације, ИТ-а и многих других.


AISEC је глобална мрежа студената која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче на друштво. Присуством у преко 120 земаља света, AISEC представља највећу организацију вођену од стране студената. Својим програмима интернационалних пракси и организацијом едукативних и друштвено одговорних пројеката, AISEC пружа младима јединствену могућност за лични и професионални развој.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 24 децембар 2015 21:18
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015