Кућа Добрих Вести

Login

„Дани праксе“ на ФОН-у

Оцените овај чланак
(2 гласова)

danpraksaaaaaБЕОГРАД - Савез студената Факултета организационих наука (ФОН) организује пројекат „Дани праксе”, који је намењен студентима Београдског универзитета и представља идеалну прилику за стручно усавршавање и стицање радног искуства.


Пројекат ће се одржати 20. и 21. априла у холу ФОН-а, где ће студентима бити омогућено да се упознају са менаџерима неких од водећих комапанија и на тај начин закораче ка успеху, објавио је порта iSerbia.rs.


Пројекат „Дани праксе” је основан са циљем да се студентима пружи прилика за практичну примену стечених теоријских знања, стицање нових искустава и оспособљавање за самосталан рад у струци. На овом, дводневном пројекту, учествују компаније из различитих сфера пословања, од којих ће студенти моћи да добију одговоре на све недоумице које имају и то на домаћем терену.


Стручна пракса није само припрема за професионалну каријеру и унапређење професионалне биографије, већ често представља идеалан почетак успешне каријере. Иако је сврха пројекта проналажење праксе за студенте, неретко се дешава да послодаваци сматрају полазнике праксе и потенцијалним кандидатима за запослење.


Како да се представите послодавцу на најбољи могући начин?


Интервју за посао, осим што даје прилику да се запослите, представља и једну врсту личне презентације. Пре него што одете на разговор за посао, морате научити како своје вештине и знања да пренесете на што бољи начин.


Уколико сматрате да је посао за који сте аплицирали идеалан за вас, да имате неопходне вештине које се захтевају, пружа вам прилику за развој и напредак, интервју не сме да представља препреку. Представљамо вам неколико најчешће постављаних питања и смернице, како на њих треба одговорити.


Зашто би требало да вас запослимо?


Овде се очекује да сумирате своје радно искуство и значајне резултате које сте постигли.


Зашто желите да радите овде?


Пре разговора за посао требало би да истражите податке о предузећу у које идете на разговор. Размислите шта је привукло вашу пажњу и шта вас је заинтересовало за ту компанију.


Који су ваши циљеви?


Освртните се на краткорочне циљеве и уколико је могуће, повежите их са дотичном фирмом.


Које вештине поседујете за обављање овог посла, које други кандидати немају?


Ово је ваша шанса да се заиста издвојите, покушајте да пронађете нешто што би вас заиста издвојило од осталих кандидата и по чему ће вас послодавац запамтити. Не понављајте своју биографију или типичне особине које свако помиње - јаке комуникационе вештине, тимски играч, вредан радник и тако даље.


Колику почетну плату очекујете?


Ако можете, немојте први спомињати плату, али уколико вас то послодавац пита, претходно се информишите колико се такво радно место плаћа. Овде увек можете разговор окренути у своју корист, тако да вам послодавац каже прву висину плате.


Ако сте се припремили, прошли кроз сва питања и имате спреман ЦВ, посетите 20. и 21. априла Факултет организационих наука, јер је пројекат „Дани праксе” идеална прилика да остварите контакт са компанијама и тестирате своје вештине.


За додатне информације посетите сајт Савеза студената Факултета организационих наука као и званичну Фејсбук страницу Дани праксе.

 

Извор: iSerbia.rs

 


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија