Кућа Добрих Вести

Login

Нема укидања другог страног језика у школама

Оцените овај чланак
(2 гласова)

imageSKOLA1111111БЕОГРАД - Обраћајући се учесницима конференције под називом „Методика наставе страних језика у основном и средњем образовању“, министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић је рекао да су наставници страних језика у предности у односу на наставнике осталих предмета, јер имају саговорнике широм света, заједничке стандарде и заједничку методику, а и група са којима могу да размењују искуства је много већа, саопштено је из Министарства просвете, науке и технолошког развоја. 

Министар Вербић је истакао да наставници страних језика имају и једну велику могућност, која може да постане предност, а то је коришћење савремених технологија у настави.


"Код оних који су мотивисани, знамо колико нове технологије унапређују и убрзавају учење страних језика", истакао је Вербић, додајући да је највећи изазов образовања како мотивисати и ђаке и наставнике.


Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић, на конференцији посвећеној усавршавању наставника страних језика, изјавио је да нико не доводи у питање наставу другог страног језика.


Да нема укидања другог страног језика у школама потврдио је данас на конференцији и директор Завода за унапређивање образовања и васпитања др Зоран Аврамовић.


"Нема укидања другог страног језика, било би добро да имамо и трећи језик, али постоје границе у фонду часова", рекао је Аврамовић.


Он је навео да се Завод труди да на најбољи начин ради на усавршавању наставника.


На Конференцији учествују у представници из Аустрије, Француске Немачке и Русије, који ће говорити о изазовима извођења наставе станих језика у тим земљама.


Конференцију је организовала Фондација Темпус, а истраживање које је спровела Европска комисија у оквиру Eurydice мреже „Наставничка професија у Европи: праксе, перцепције и политике“ , показало је, да у области усавршавања наставника, и наставници у Србији, као и у Европи имају слична интересовања.


Извор: Кућа Добрих Вести


Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија