Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс за учешће младих у кампањи „Родна равноправност“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dsrer334343БЕОГРАД - Канцеларија за младе и сарадњу са удружењима Града Београда, позвала је средњошколце и средњошколке из Београда да се пријаве за учешће у спровођењу кампање „Родна равноправност“ у оквиру које се организују едукације и предавања у средњим школама у циљу унапређења родне равноправности и репродуктивног здравља жене.


Циљ кампање „Родна равноправност“ је превентивно деловање и подизање свести младих девојака о репродуктивном здрављу и значају превентивних прегледа у вези с превенцијом рака дојке, рака грлића материце, полно преносивих инфекција,ХИВ-а и вирусних хепатитиса.


Позив је намењен београдским средњошколцима и средњошколкама узраста од 14 до 19 година и спроводи се на основу испитаних образаца понашања, навика, ставова и интересовања младих у Србији 1 у оквиру области идентификованих Националном стратегијом за младе (2015-2025).


Током кампање „Родна равноправност“ средњошколци и средњошколке ће стећи практична знања и вештине учешћем у реализацији конкретних активности заснованих на принципу вршњачке едукације:


- Тренинг за вршњачке едукаторе и едукаторке, на основу препорука из Смерница за укључивање безбедности у ЛАПЗМ, одржава се крајем октобра и почетком новембра 2016. године у Канцеларији за младе и сарадњу са удружењима Градске управе Града Београда (Канеларија за младе "Гнездо" ), где ће за све учеснике и учеснице бити обезбеђен адекватан простор за рад, исхрана и потребан радни прибор за едукативне активности. 

 

Трансфер знања - Млади ће применити и поделити стечена знања и вештине са својим вршњацима, тако што ће након успешно завршеног тренинга за вршњачке едукаторе и едукаторке, самостално реализовати вршњачке едукације, односно по 2 (две) радионице у трајању од 2 (два) школска часа (90 минута).


Промоција кампање „Родна равноправност“ на друштвеној мрежи Твитер, Јутјуб и Фејсбук, посебно на ФБ страници креираној за потребе кампање „Родна равноправност“.


Завршна конференција која се одржава крајем новембра 2016. године у оквиру Европске недеље тестирања на ХИВ и хепатитисе окупиће кључне актере у омладинској политици, заједно са обученим вршњачким едукаторима и едукаторкама уз доделу сертификата и захвалница.


Да се пријавите можете ОВДЕ.

 

Извор: iSerbia.rs/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 19 октобар 2016 11:59
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија