Кућа Добрих Вести

Login

Споразум ПКС и општине Савски венац о подршци младим предузетницима

Оцените овај чланак
(1 Глас)

savsivenaСпоразумом се младим предузетницима са општине Савски венац који су претходно прошли обуку, додељује простор у општини Савски венац за почетак пословног ангажмана и обезбеђује менторско вођење и саветовање од стране ПКС, а у циљу смањења незапослености младих и повећању њихове продуктивности укључивањем у свет предузетништва.

 

Споразум су у свечаној сали Градске општине Савски венац потписали председник ПКС Марко Чадеж и председница општине Ирена Вујовић.
Марко Чадеж је рекао да је тим споразумом омогућено младим предузетницима менторско вођење и саветовање које ће пружати ПКС, и то кроз Службу за мала и средња привредна друштва, као и уз подршку општинске Канцеларије за младе Савски венац и других екстерних партнера из света привреде.


Он је навео да ПКС већ две године активно ради на промоцији предузетништва за младе и да очекује да ће из просторија које ће од сада моћи да користе они успети да реализују велике успешне пројекте.


Циљ – смањење незапослености


"Наш циљ је смањење незапослености али је најважније да се код младих развије предузетнички дух и да они не чекају посао већ да га сами стварају. ПКС ће са своје стране бити не само увек отворена за сваки савет и консултацију већ ће активно помагати у даљем наступу на тржишту и то домаћем и страним, као што ће и активно помагати у успостављању контаката са заинтересованим партнерима у иностранству и промоцији. Ми смо ту да подржавамо, а на младим предузетницима је да сада крену за својим циљевима", нагласио је Чадеж.


Ирена Вујовић је изјавила да је споразумом предвиђено да општина Савски венац додели на коришћење пословни простор Канцеларије за младе те општине у трајању од шест месеци младим предузетницима са те општине који су прошли петодневну обуку семинара "Привредни форум младих 2016 - Пут успешног предузетништва".


"За сада је потписано три уговора са младим предузетницима са територије Савског венца који ће користити просторије канцеларије, а у плану је да се на даље што више младих и са других општина укључи. Ми смо решени да пружимо сваку врсту подршке како би се што пре и боље остварио наш циљ, а то је максимална запосленост и предузетништво, посебно код младих што је и циљ Владе Србије", казала је председница општине Савски венац Ирена Вујовић.

 

Караван омладинског предузетништва кроз који је до сада прошло око 3.000 младих финасира Развојна агенција Србије, а реализују ПКС и Привредни форум младих.

 

Извор: Кућа добрих вести/ПКС


Последњи пут измењено четвртак, 02 фебруар 2017 21:58
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија