Кућа Добрих Вести

Login

Београдски дани инжењера славе јубилеј

Оцените овај чланак
(1 Глас)

imageeeeeБЕОГРАД - У оквиру петог издања манифестације Београдски дани инжењера, на Машинском факултету се од 9. до 13. марта одржава локална рунда десетог по реду Европског БЕСТ инжењерског такмичења - EBEC (European BEST Engineering Competition), у организацији Удружења студената технике Европе - BEST Београд.


EBEC је такмичење за студенте техничко-технолишких и природно-математичких факултета које се одвија на локалном, регионалном и европском нивоу. Такмичење се организује са намером да се учесницима пружи прилика да знања и вештине стечене на факултетима примене у пракси. Две категорије такмичења, Тимски дизајн и Студија случаја отварају могућност да се такмичари опробају у два различита типа инжењерских проблема - у пројектовању и конструисању прототипа уређаја задате намене као и у осмишљавању решења пословног проблема коришћењем знања из области инжењерства и менаџмента.


“EBEC је изазов који изнова стављамо пред себе читаву деценију. Желели смо да пружимо студентима шансу и мотивацију да направе мали, али веома значајан први корак у свет решавања правих инжењерских проблема. Такмичили смо се сами са собом у намери да сваке наредне године дамо бар за нијансу већи допринос инжењерској заједници у Србији, и истовремено, као организација остваримо своју мисију - да унапредимо студенте”, каже Јелена Јакшић, члан извршног одбора BEST Београда.


Поред локалне рунде ЕBEC такмичења, Београдски дани инжењера студентима нуде и разноврсне радионице за развијање личних вештина, интеракцију са представницима компанија, као и Сајам науке. Београдски дани инжењера имају за циљ да се међу студентима учесницима развију тимски дух и здрава такмичарска атмосфера и испоље креативност и флексибилност – вештине које ће им користити у даљем раду.


Удружење студената технике Европе ─ BEST Београд је невладина, непрофитна и нестраначка студентска организација. BEST(енг. eng. Board of European Students of Technology) окупља студенте инзењерских усмерења на 96 универзитета у 33 земље Европе. BEST Београд је кроз своје актвности омогућио да више од 1500 студената Универзитета у Београду посети едукативне и културне програме широм Европе, као и да више од 2000 европских студената упозна Београд.


Пријаве за учешће на Београдским данима инжењера се отварају 20 фебруара. Више информација о пројекту можете наћи на страници ebec.best.rs.

 

Извор: Кућа добрих вести/BEST


Последњи пут измењено петак, 03 март 2017 21:04
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија