Кућа Добрих Вести

Login

Представљен ЕУ програм за младе пољопривреднике

Оцените овај чланак
(1 Глас)

erazmjsmelkd454545БЕОГРАД – У Приредној комори Србије недавно је организован инфо дан намењен потенцијалним корисницима о програмима ЕУ који стоје на располагању.


Намера ПКС је била да помогне новим предузетницима у стицању вештина за управљање пословањем кроз рад са искусним предузетницима у другој земљи.


Отварајући конференцију „Еразмус за младе предузетнике – Erasmus for young enterpreneurs“, Јелена Бабић, директорка Центра за ЕУ интеграције ПКС, рекла је да је циљ прекограничног програма размене пружање подршке новим и потенцијалним предузетницима да стекну одговарајуће вештине управљања и развоја предузећа, тако што ће у периоду до 6 месеци радити са искусним предузетницима у другој земљи.


„Корисници програма су млади предузетници, до три године од оснивања, незапослена лица са јасним планом за започињање бизниса и предузетници домаћини код којих је прошло више од три године од оснивања", истакла је Јелена Бабић.


Присутнима се се обратили и Јована Станојевић, самостална саветница за програме и фондове ЕУ у Центру за ЕУ интеграције, Милица Затезало, национална координаторка за ЕУ програм за конкурентност КОЗМЕ при Министарству привреде, и Владимир Никић из Пословног инкубатора Новог Сада.


Никић је детаљно објаснио на који начин се предузетници припремају, аплицирају и потписују уговор о учешћу у Програму. Посебно су истакнуте предности које могу остварити нови предузетници учешћем у програму: унапређење управљачких вештина, маркетиншких вештина, упознавање са новим технологијама, као и усавршавање страног језика. И предузетници домаћини могу да остваре бројне погодности: добити нове перспективе и информације о страним тржиштима, повезати се са компанијама у другим европским земљама и развити ново партнерство.


Учесници скупа у дискусији након представљања програма добили додатне информације о програму, а посебно су били заинтересовани за обуке које организује Привредна комора Србије на тему писања бизнис планова и припреме ЕУ пројеката.


Програм Еразмус за младе предузетнике је покренула Европска комисија 2009. године, као једну од основних мера Акционог плана за предузетништво 2020, којом ће се подстаћи предузетнички дух у европским државама и пружити подршка новооснованим компанијама у одлучујућим фазама развоја пословања.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 30 април 2017 14:22
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија