Кућа Добрих Вести

Login

Позив наставницима средњих стручних школа на обуку „eOсврт“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

centarrrrrrrБЕОГРАД - Центар за образовне политике - логоЦентар за образовне политике, уз подршку Европске фондације за обуку и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, организује бесплатну обуку наставника средњих стручних школа „еОсврт“ у оквиру пројекта „еПортфолио у функцији професионалног развоја наставника у стручном образовању у Србији“.


Обука „еОсврт“ намењена је наставницима средњих стручних школа и усмерена је на развијање њихових капацитета да циљано и континуирано преиспитују свој рад и уверења о учењу и настави на којима се тај рад заснива, да уче из сопственог искуства и повратних информација колега, те да размењују стечена искуства са заинтересованом јавношћу кроз креирање и ажурирање личног електронског портфолија.


Конкретније, циљ обуке је да наставнике припреми и упозна са:


- сврхом и концепцијом електронског портфолија;
- веб-алатима погодним за креирање еПортфолија;
- техникама рада у одабраном веб-алату у циљу креирања сопственог еПортфолија;
- начинима интеграције електронског портфолија у лични професионални развој;
- нивоима интеграције еПортфолија у живот школе.

 

Током обуке очекује се да одабрани наставници:


- присуствују уводном сусрету уживо;
- проуче наставне садржаје и ураде предвиђене задатке у оквиру онлајн обуке (2 недеље);
- укључе двоје колега из своје школе у онлајн део обуке, са њима поделе расположиве материјале и пруже им менторску подршку;
- присуствују завршном сусрету (уживо или путем видео-преноса) на секцији о еПортфолију на конференције „Moodle Moot“.
- Уводни сусрет биће организован на Електротехничком факултету 16. септембра 2017. године и трајаће од 12 до 16 часова.

 

Наставницима који нису из Београда биће плаћени путни трошкови. Онлајн обуке биће реализоване на Мудл платформи пројекта.

 

Завршни сусрет посвећен представљању еПортфолија учесника обуке биће организован на конференцији Moodle Moot, планираној за крај октобра 2017. године у Београду.


Наставници одабрани на конкурсу добиће потврду о учешћу на пројекту у улози тутора, као и сертификат о учешћу на конференцији Moodle Moot. Колеге које учествују у онлајн делу обуке, а чији рад надгледају и усмеравају одабрани наставници, добиће потврду о учешћу на пројекту и сертификат о учешћу на конференцији Moodle Moot.


Заинтересовани наставници треба да попуне пријавни формулар најкасније до 30.6.2017. године.


Формулар се налази ОВДЕ.

 

Број места је ограничен, а полазници ће бити одабрани на основу регионалне заступљености, мотивације за учешће на обуци и времена пријављивања.

 

Имена одабраних полазника биће јавно објављена 7. јула 2017. године на интернет страници Центра за образовне политике.

 

Извор: Кућа добрих вести/ www.cep.edu.rs


Последњи пут измењено понедељак, 12 јун 2017 09:48
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија