Кућа Добрих Вести

Login

Летња пракса за 130 студената

Оцените овај чланак
(1 Глас)

centarrrrrrБЕОГРАД - Центар за развој каријере у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре позива студенте да се пријаве за обављање праксе у секторима и органима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, јавним предузећима и стручним установама и агенцијама из ресора министарства.

 

Позвани су студенти: Грађевинског, Саобраћајног, Машинског, Електротехничког, Технолошко-металуршког, Архитектонског, Рударско – геолошког, ФОН-а, Правног, Математичког, Биолошког, Медицинског, Економског, Филолошког, Факултета политичких наука, Факултета безбедности.


У трећем циклусу (јул – септембар 2017.) планирана је реализација праксе за укупно 130 студената. Као и у претходним циклусима, највише места отворено је за студенте техничких факултета Универзитета у Београду (највише за студенте Грађевинског и Саобраћајног факултета), а међу институцијама које су отвориле највећи број места налазе се „Железнице Србије“, Air Serbia као и сектори и органи Министарства.


Пријављивање за трећи циклус стручне праксе траје до 18. јуна /у 23:59 часова/ и врши се искључиво електронским путем на порталу www.studentskapraksa.com. Потребно је да студент направи кориснички налог у зони за студенте и дода своју биографију, а затим да одабере жељену позицију из базе пракси и изврши пријаву. Студенти који су се већ регистровали на порталу не морају то да раде поново, већ само да одаберу праксу за коју желе да се пријаве.


Студенти који буду одабрани за обављање праксе у трећем циклусу, моћи ће да обаве праксу током периода од 3. јула до 29. септембра 2017. године. Трајање праксе биће дефинисано за сваког студента у складу са захтевима одговарајућег студијског програма и у договору са супервизорима праксе из предузећа и установа које учествују у програму.

 

Стручна пракса у области грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре реализује се на основу потписаног протокола о сарадњи између Универзитета у Београду и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и реализује се у три циклуса током којих је предвиђено да праксу обави укупно 412 студената.

 

Институције које ће примити студенте на стручну праксу у трећем циклусу програма:

 

Железнице Србије
Дирекција за железнице
Републички геодетски завод
Институт за путеве
Саобраћајни институт ЦИП
Аеродром Никола Тесла Београд
Air Serbia 
ЈП Путеви Србије
Агенција за управљање лукама
Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструцтуре (МСГИ)
МГСИ – Управа за утврђивање способности бродова за пловидбу
Агенција за безбедност саобраћаја
Дирекција за водне путеве
ЈАТ Техника
Грађевинска дирекција Србије

 

Извор: Портал Млади/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 18 јун 2017 12:37
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија