Кућа Добрих Вести

Login

Мајкрософт Показне школе

Оцените овај чланак
(3 гласова)

alanisalmsffggfgfgБЕОГРАД - Microsoft je објавио листе нових наставника и школа укључених у програме Microsoft Innovative Educator Experts и Microsoft Showcase Schools.


Шест хиљада наставника и преко 550 школа широм света добили су престижна звања, која показују њихово залагање да наставу креирају у иновативном духу и ученицима приближе информационо-комуникационе технологије као алате од непроцењиве вредности у квалитетнијем и свеобухватнијем учењу и стварању, oбјавила је компанија Мајкрософт Србија.


У Србији у оквиру ова два програма сада има укупно 26 MIE експерата и једна Microsoft Showcase школа.


Програм Microsoft Innovative Educator (MIE) окупља више од 150.000 наставника широм света који су се придружили заједници Microsoft Educator и успешно завршили онлајн курсеве, допринели иновативном креирању планова предавања, и повезали се са колегама широм света.


Ови креативни наставници инспиришу колеге, али и оне који креирају наставне програме, да заједно проналазе нове начине и да кроз најбоље праксе трансформишу учионице према потребама 21. века.


MIE експерти такође пружају драгоцене увиде и идеје за развој технологије која ће додатно унапредити наставу и процес учења.
Програм Microsoft Showcase Schools окупља иновативне лидере међу школама широм света.


Руководећи тимови тих установа део су професионалне заједнице која плански и адекватно користи савремене технологије за покретање дигиталне трансформације и ефикасности у школама. Мicrosoft Showcase школе су признати лидери у персонализованом учењу, додатно подстакнутом обезбеђивањем уређаја за сваког ученика. Ове школе промишљено интегришу различите платформе и програме попут Windows OS, Office 365, OneNote, Skype и многе друге, са циљем да студентима омогуће ефикасан процес учења било када, са било којег места.


Програм обухвата све врсте географских и демографских регија, укључујући урбане и регионалне школе, као и школе различитих нивоа финансирања. Током протеклих неколико година, десетине хиљада наставника, владиних званичника и представника медија, широм света, посетило је ове школе како би видели иновативно вођство у акцији.


Тренутно постоји више од 2.200 образовних институција глобално које учествују у програму и које истражују дигиталну трансформацију и интеграцију Мicrosoft технологија у своје учионице. Ове школе стичу корист и прихватањем искустава и најбољих пракси Мicrosoft Showcase школа, и постају нови лидери образовања у својим заједницама.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 29 август 2017 14:26
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија