Кућа Добрих Вести

Login

Плаћена стручна пракса из органске производње

Оцените овај чланак
(1 Глас)

jaubkorganickБЕОГРАД - Национално удружење   “Сербиа органика”  уз подршку пројекта немачке развојне сарадње „Подстицање запошљавања младих“ је расписалo Јавни позив за обављање плаћене стручне праксе из области органске пољопривреде и прехрамбене технологије по принципима органске производње.

 

Циљ праксе је стицање потребних знања и вештина из области органске производње и прераде и оспособљавање за обављање послова у сектору органске производње, најављено је из овог удружења.

 

Коме је позив намењен?

 

Програм стручне праксе је намењен младим, незапосленим лицима до 35 године старости који су:

дипломирали на Пољопривредном факултету (смер органска пољопривреда/еколошка пољопривреда, воћарство/виноградарство, ратарство и повртарство, општа агрономија, сточарство - зоотехника, фитомедицина и прехрамбена технологија) или Технолошком факултету (смер прехрамбена биотехнологија и прехрамбено инжењерство)  или на последњој години основних или мастер студија горе поменутих факултета и студијских програма/смерова. 

 

Услови које кандидати морају да испуњавају 

 

На конкурс могу да се пријаве сви они који испуњавају услове наведене у јавном позиву

 

Шта програм нуди?

 

Одабраним кандидатима програм стручне праксе нуди прилику за стицање практичних знања и вештина из области органске производње и прераде у сектору органске производње код послодаваца који успешно послују у овом сектору.

 

Током трајања стручне праксе лицима која учествују у програму биће плаћена надокнада у месечном износу од 20.000 динара (нето), и трошкови превоза и доприноси за случај повреде на раду и професионалне болести.

 

 Предвиђено трајање програма је до 6 месеци.

 

У периоду од 26. фебруара до 5. марта 2018, биће организоване информативне сесије на пољопривредним и технолошким факултетима у Београду, Новом Саду, Чачку, Сремској Каменици и Бачкој Тополи.

 

Како се пријавити на конкурс?

 

Све детаљне информације о јавном позиву: рокови,  пријава за обављање стручне праксе , позив послодавцима и пријава за послодавце се могу наћи на веб страници Сербиа Органике. 

 

Ко је Сербиа Органика

 

Национално удружење за развој органске производње „Сербиа Органика“ основано је у мају 2009. године на иницијативу Министарства пољопривреде и учесника сектора као кровна организација са циљем пружања подршке развоју органске производње на свим нивоима и промовисања органске производње у Србији. Удружујемо целокупан сектор органске пољопривреде на територији Републике Србије и стратешки смо партнер државним и иностраним институцијама у циљу усклађивања и координације развоја органске пољопривреде у Србији.

 

О пројекту Подстицање запошљавања младих

 

Пројекат Подстицање запошљавања младих се спроводи у оквиру Немачке развојне сарадње. Пројекат спроводи Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ) у сарадњи са Министарством омладине и спорта Републике Србије као водећим партнером. Циљ пројекта је да пружи подршку младима између 15 и 35 година старости да се боље позиционирају на тржишту рада и да се лакше и брже запосле.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 16 фебруар 2018 00:14

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија